MENIU

Antrenorul lui Porto: Săpunaru nu are disponibilitatea mentală de a juca în acest moment!

Foto: abola.pt

Suntem în continuare în criză de fundaşi dreapta. Introdus după aproape două luni în echipa lui Porto, Cristi Săpunaru a fost printre cei mai slabi jucători, fiind criticat atât de presă cât şi de Jesualdo Fereira.

Formaţia FC Porto, cu românul Cristian Săpunaru introdus pe teren în minutul 3, a câştigat duminică seară, pe teren propriu, partida cu Academica Coimbra (3-2), din etapa a 8-a, dar românul a fost considerat unul dintre cei mai slabi jucători.

Cotidianul O Jogo a scris despre fundaşul nostru: "Săpunaru a intrat la începutul partidei în locul accidentatului Fucile, fapt ce i-a dat puţin peste cap planurile antrenorului Jesualdo Fereira. Românul a intrat în joc fără ritm şi nu a putut face foarte multe pe partea dreaptă, unde doar Mariano a mai venit pentru a-şi lua baloane. În cele din urmă jocul l-a lăsat pe dinafară".

Cotidianul Record remarcă faptul că Săpunaru nu a mai jucat pentru FC Porto din etapa a 3-a a campionatului portughez, de la finalul lunii august, şi doar accidentarea lui Fucile i-a permis să revină în echipa lusitanilor, pentru că altfel ar fi rămas pe banca de rezerve. Mai mult, după încheierea partidei, antrenorul Jesualdo Fereira s-a arătat foarte îngrijorat de accidentarea lui Fucile şi consideră că în acest moment, Săpunaru nu îl poate înlocui cu succes pe uruguayan, care a jucat foarte bine.

"Fucile a evoluat foarte bine în ultima perioadă şi este o mare pierdere. Trebuie să ne gândim mai întâi cum să îl recuperăm mai repede şi apoi la eventualele variante de a-l înlocui. Săpunaru a jucat pentru prima dată după o lungă perioadă de timp şi nu are ritm. Aş putea spune chiar că nu are disponibilitatea mentală de a jucat în acest moment".

Românul a fost notat cu nota 4 de cotidianul portughez. În clasament, FC Porto ocupă locul trei, fiind devansată de Braga şi Benfica.

Mai multe articole despre:
FC Porto Benfica Cristian Săpunaru