MENIU

Antonescu şi-a arătat încrederea că guvernul Johannis nu va creşte taxele, în caz contrar ar ieşi din politică

Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la un post de televiziune, că este convins că guvernul Johannis, în cazul în care Mircea Geoană va ieşi preşedinte, nu va creşte taxele. Dacă se va întâmpla, totuşi, acest lucru liberalul a susţinut că se va putea retrage din politică, dându-i astfel dreptate lui Traian Băsescu.

Discuţia a pornit de la nemulţumirea liderului PNL referitor la ceea ce a considerat \"minciunile\" pe care Traian Băsescu şi liderii PD-L le spun despre cum majoritatea PSD-PNL vor mări taxele dacă ar câştiga alegerile, cu referire în special la cota unică.

\"Îi propun următorul lucru lui Traian Băsescu: dacă iese Mircea Geoană preşedinte şi dacă Guvernul Johannis, cu participarea liberalilor şi a pesediştilor este învestit, atunci dacă noi mărim taxele, dacă noi mărim cota unică de impozitare sau nu mai avem cotă unică, eu Crin Antonescu ies din politică\", a spus el.

\"Dacă se întâmplă asta, vin la această emisiune şi spun (...)  Dar face Traian Băsescu aceleaşi lucru dacă nu se ridică niciun impozit? Ne lasă în pace, tace, termină cu minciunile măcar o săptămână?\", a continuat liberalul.

Pe de altă parte, Antonescu l-a criticat pe Traian Băsescu pentru că acum \"se milogeşte şi-l linguşeşte pe Johannis\" şi susţine că acesta ar trebui să discute cu toate formaţiunile, iar atunci când a avut prilejul unei colaborări reale, nu a făcut-o.

\"Noi acum, împreună cu social-demorcaţii, am reuşit să scoatem impozitul forfetar, iar unul dintre punctele importante va fi abrogarea impozitului forfetar\", a susţinut Crin Antonescu, apreciind că pe lista de priorităţi a guvernului Johannis se va afla intrarea în vigoare a legislaţiei cu privire la reinvestirea profitului.

\"Eu cred că românii care ne privesc la televizor nu se pot să nu facă, la un moment dat, diferenţa între modul în care domnul Băsescu zice azi una şi mâine alta de câţiva ani încoace. Nu înţeleg de ce se miră atât de tare Traian Băsescu şi ciracii săi şi toti acei omuleţi care, pe la diferite ziare şi televiziuni, se minunează de aşa ziasa trădare a lui Antonescu. Care trădare? Că de cinci ani de zile între mine şi Băsescu nu este niciun fel de punte?\", a explicat Antonescu.

Referitor la subiectul negocierilor pe care le-ar fia vut cu reprezentanţi ai PD-L, liberalul a spus că \"dincolo de discuţii informale din mediul politic, niciun membru al PNL nu a dorit şi nu a purtat discuţii serioase cu PD-L\".

\"În politică avem obligaţia de a da răspunsuri situaţiei în care ne aflăm. Avem în faţă o realitate. Cei care m-au votat sunt mulţi şi aceştia vor trăi într-o Românie a lui Traian Băsescu sau într-o Românie a lui Mircea Geoană. Eu nu pot să le spun votanţilor decât direcţia în care mă îndrept\", a apreciat Crin Antonescu, menţionând că nu poate să spună oamenilor care l-au votat pe cine să aleagă în continuare.