MENIU

Antonescu: Preşedintele ţării ne propune noi episoade dintr-o farsă în care PNL nu se va amesteca

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a spus astăzi că singura variantă în care ar negocia cu preşedintele Băsescu şi partidele din coaliţie ar fi pentru formarea unui guvern de tehnicieni şi că speră ca nimeni să nu îndrăznească să contacteze PNL pentru ca acesta să dea un ministru de Interne.

Crin Antonescu a spus că PNL nu va propune un ministru de Interne, dacă va exista o solicitare în acest sens din partea preşedintelui şi a partidelor de guvernământ. 

"Sper ca nimeni să nu îndrăznească să ne contacteze pentru că nu jucăm în farsa lor. Dacă domnul Traian Băsescu se crede la Şcoala de Vară a PDL sau la tabără de muncă reunită PSD-PD, atunci greşeşte. Într-o ţară există guvern de uniune naţională, ceea ce nu e cazul, şi la care evident nu am participa chiar dacă se pune problema, şi există guverne de tehnicieni sau de culoare politică. Farsa pe care a jucat-o prin numirea chipurile a unor repezentanţi ai opoziţiei la SRI şi SIE nu se poate repeta la Ministerul de Interne sau, în orice caz, nu cu participarea PNL", a declarat Antonescu, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate astăzi.

Antonescu a exclus posibilitatea susţinerii unui guvern minoritar, indiferent de formula în care acesta ar funcţiona. "Singura formulă, la care PNL este gata să-şi dea concursul şi despre care e gata să o discute, e cea a unui guvern de tehnicieni cu independet agreat ca atare de toate partidele în fruntea acestui guvern", a anunţat preşedintele PNL. El a preciaz că acest guvern ar avea două misiuni. În primul rând, să adopte măsurile economice şi sociale menite să scoată economia României din criză şi, în al doilea rând, să se asigure că alegerile vor fi corecte.

Crin Antonescu a reiterat faptul că liberalii intenţionează să se ţină deoparte de conflictul izbucnit între partidele de guvernământ pe tema remanierii lui Dan Nica şi i-a reproşat lui Mircea Geoană că doar remanierea unui minister a cărui conducere ar putea influenţa alegerile prezidenţiale l-a făcut să aibă o atitudine mai fermă.  "N-a fost la fel de dârz acum câteva zile când asumarea de către premierul Boc, sub garanţia preşedintelui Traian Băsescu, a unor legi care nemulţumesc practic întreaga societate românească era trecută printr-un Parlament în care Geoană şi ai săi făceau figuraţie jalnică. Când este vorba de disputa asupra Ministerului de Interne, când este vorba de scopul deja declarat sau voalat recunoscut de a frauda alegerile prezidenţiale, sunt foarte dârzi şi unii şi alţii, sunt gata să se bată", a spus Antonescu.

El l-a atacat şi pe preşedintele Traian Băsescu imputându-i faptul că medierea de luni nu a reprezentat cu adevărat o soluţie şi că şeful statului nu şi-a asumat răspunderea pentru rezultatele guvernării PDL-PSD. "Preşedintele ţării ne propune noi episoade dintr-o farsă în care PNL nu se va amesteca şi pe care e de datoria mea şi a PNL să o denunţăm (...) Îi rog pe Traian Băsescu şi Mircea Geoană să nu ne lase o ţară imposibil de guvernat în ianuarie 2010", a conchis preşedintele PNL.