MENIU

Antonescu: Nu ne poate obliga nimeni să mergem în Parlament să jucăm în farsa domnului Băsescu

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, în cadrul emisiunii Realitatea zilei de la Realitatea TV, că este posibil ca parlamentari liberali să nu participe la şedinţa pentru învestirea Guvernului format de Lucian Croitoru.

"M-am ferit să aflu componenţa guvernului Croitoru pentru că nu are de ce să facă obiectul interesului meu. Domnul Croitoru, pe care l-am tratat cu respect până acum, sare calul. În momentul în care discuţi cu partidele politice de la care ceri votul de învestitură şi acelea îşi spun şi dau o hotărâre a Parlamentului cu o majoritate covârşitoare că au o altă opţiune, dacă mai continui să povesteşti despre un guvern pe care l-ai face, înseamnă că nu te interesează opinia Parlamentului şi te duci să te investească cei care ţi-au ordonat acest lucru", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a catalogat situaţia în care s-a ajuns ca fiind "penibilă".

"Avem de-a face cu o farsă de proastă calitate. Suntem într-o situaţie absolut penibilă, fără precedent în Europa şi din punctul nostru de vedere, domnul Croitoru cu guvernul său cu tot nu există. Că s-a dovedit limpede o marionetă a domnului Băsescu. E problema domniei sale, dar nu ne poate fi impusă acea înşiruire de nume drept guvern", a mai declarat Antonescu.

Crin Antonescu a mai precizat că dacă o nouă propunere va fi alta decât Klaus Johannis, va cădea şi aceea.

"Parlamentarii noştri nici nu ar trebui să participe în vreun fel la comisii sau vreun plen ca să discute o temă falsă: Guvernul Croitoru. Nu ne poate obliga nimeni să mergem în Parlament să jucăm în farsa domnului Băsescu, cu Croitoru în rol principal, a mai spus Antonescu.

Mai multe articole despre:
parlament PNL guvern Crin Antonescu Lucian Croitoru