MENIU

Antonescu: Nu cred că Oprescu este "iepuraş" în cursa electorală, dar rămâne de văzut

foto: NewsIN

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Galaţi, că nu crede teoria conform căreia independentul Sorin Oprescu ar fi candidatul-iepuraş în cursa prezidenţială, dar a adăugat că "rămâne de văzut".

"Nu cred că Sorin Oprescu este un iepuraş în cursa aceasta electorală, dar rămâne de văzut", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat, totuşi, că primarul Capitalei, care şi-a anunţat luni candidatura la preşedinţia României din postura de independent, este un candidat demn de luat în seamă. "Cred că este un candidat de luat în seamă, după cum sunt şi alţii despre care se vorbeşte mai puţin. Cred că are, ca fiecare dintre noi, o şansă şi doar românii sunt cei care vor judeca cine trebuie să intre în turul doi şi după aceea să devină preşedinte. (...) Domnul Oprescu este un candidat care are avantajele şi dezavantajele sale. Depinde dacă independenţa - în sensul că nu are un partid în spate - îi va oferi mai multe avantaje decât dezavantaje", a declarat liderul liberal. "Dezavantajele sunt de natură organizatorică şi logistică. Avantajele sunt de imagine, pentru că este un sport naţional în care n-ai cum să reuşeşti în condiţiile în care te duci şi înjuri toate partidele, toată clasa politică şi inviţi opinia publică la un concurs de hulit aceste lucruri. Dar fiecare are tactica lui", a continuat Antonescu.

Liderul PNL s-a referit şi la alţi actori de pe scena politică - candidaţi la prezidenţiale sau nu - care au acaparat aproape în totalitate atenţia mass-media şi a românilor cu subiecte lipsite de importanţă, frivole chiar, punând în umbră temele esenţiale pentru stat. "În legătură cu gâlcevile acestea între domnul Iliescu, Oprescu, Cozmâncă, Geoană, Vanghelie, Mazăre - pomelnicul este lung - cred că li se acordă prea mare importanţă. Este adevărat că au valoare anecdotică, valoare de colecţie - un discurs al lui Vanghelie nu-l prinzi rar, este ca un album pe vinil, din vremurile bune-, dar până la urmă este trist că noi toţi discutăm enorm de mult despre ce se aude pe surse ce ar vrea să facă don' Vanghelie, ce se mai întâmplă dacă s-a supărat domnul Iliescu pe domnul Cozmâncă, în vreme ce nu mai avem habar care este situaţia cu comisarul european al României. Va fi? Nu va fi? Nu ne interesează şi trece absolut neobservat faptul că, la Bucureşti, Consiliul Atlantic are un forum, o reuniune a Mării Negre şi a problemelor de energie cu miniştri de economie, de externe, din ţări vecine. Sunt chiar teme serioase despre care noi nu vorbim pentru că nu vorbeşte domnul Vanghelie", a spus Crin Antonescu. "De asta nu e Vanghelie vinovat, ci suntem şi noi, ceilalţi politicieni", a concluzionat liderul PNL.