MENIU

Antonescu: Între mine şi Traian Băsescu este exclusă orice înţelegere politică

Foto: NewsIn
Antonescu: "Noi participăm la consultări, dar excludem o alianţă politică"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că nu va mai exista o înţelegere politică, în sensul unei alianţe, cu Traian Băsescu şi PD-L, şi că va insista pe lângă şeful statului să-l desemneze pe Johannis ca prim-ministru.

"Poziţia mea este clară şi fermă şi destul de veche şi nu am niciun motiv să mi-o schimb. Între mine, Crin Antonescu, şi Traian Băsescu este exclusă orice înţelegere politică în sensul unei alianţei", a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a mai spus că va participa la consultări cu şeful statului pentru negocieri pe tema primului-ministru, dar că este exclusă o alianţă cu PD-L atâta timp cât Traian Băsescu este preşedinte.

"Noi participăm la consultări, dar excludem o alianţă politică, având în vedere trecutul, dar şi faptul că această alianţă a existat şi a fost distrusă de Traian Băsescu. Este o încercare de a mai provoca o eventuală defecţiune între parlamentarii liberali", a conchis Crin Antonescu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că îşi menţine "poziţia fermă" potrivit căreia exclude orice înţelegere politică cu Traian Băsescu sau cu PDL condus de Traian Băsescu şi că mandatul cu care se va duce la consultările de la Cotroceni este propunerea lui Klaus Johannis ca premier.

Întrebat dacă PSD şi UDMR îşi menţin aceeaşi poziţie ca a PNL, Antonescu a răspuns că nu a mai vorbit cu aceste formaţiuni şi că pozţia sa "nu este determinată de poziţia PSD şi UDMR" însă că apreciază, "pornind de la premisa seriozităţii" că şi UDMR, şi PSD, şi minorităţile îşi menţin această poziţie de susţinere a lui Johannis. Candidatul PNL a mai spus că democrat-liberalii nu l-au contactat pentru a încerca să negocieze formarea unui guvern PD-L-PNL, pentru că "probabil îl cunosc mai bine".

Mai multe articole despre:
Alianţă PNL guvern Traian Băsescu Crin Antonescu PD-L