MENIU

Antonescu i-ar propune pe Patriciu premier şi pe Petre Roman comisar european

Foto: NewsIN

Prezidenţiabilul PNL a declarat, miercuri seară, că, dacă ar ajunge la Cotroceni, l-ar propune pe Dinu Patriciu ca premier, dar nu în acest moment. Mai mult, opţiunea sa pentru comisar european ar fi Petre Roman, iar printre consilieri şi l-ar dori pe Andrei Marga.

Întrebat dacă l-ar propune vreodată pe Dinu Patriciu drept premier, în eventualitatea în care ar câştiga alegerile prezidenţiale, Antonescu a răspuns că da şi a explicat în ce condiţii. "L-aş propune, nu îl voi propune acum. E clară opţiunea mea, e Klaus Johannis, dar Dinu Patriciu, asemeni altor oameni din România din zona de afaceri, într-un moment sau altul sau din partidele politice, pot să se califice, respectând condiţiile constituţionale pentru funcţia de prim-ministru", a afirmat preşedintele PNL, în cadrul unei emisiuni televizate.

"Dinu Patriciu este un cetăţean al României, este un personaj important în economia românească, e un om cu relaţii internaţionale, cu un anumit prestigiu, care nu văd de ce ar fi sub interdicţie pentru posibilitatea de a fi prim-ministru. Nu e cazul categoric acum, opţiunea mea este fermă şi o voi îndeplini, ea se numeşte Klaus Johannis", a continuat Antonescu.

În ceea ce-l priveşte pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul PNL a comentat că, din punctul său de vedere, fostul premier "este în aceeaşi situaţie cu Dinu Patriciu". "Tăriceanu va avea un rol în continuare în politica românească, în PNL. Cred că va avea un rol în politica românească şi de PNL, nu legat direct de mine, dacă ajung preşedinte", a adăugat el.

Antonescu a amintit că l-a enumerat pe Tăriceanu printre cei pe care-i consideră buni pentru postul de comisar european, însă fostul premier "nu doreşte" această poziţie.

De altfel, preşedintele PNL a spus că, dacă ar fi şef al statului, propunerea de comisar european pe care ar trimite-o la Bruxelles ar fi Petre Roman. "Cred că e cea mai nimerită (soluţie - n.r.) pentru că aici contează CV-ul. (Roman - n.r.) a fost şi prim-ministru, şi ministru de Externe, şi preşedinte al Senatului, e un om ale cărui relaţii internaţionale, politice, personale, de familie politică sunt puternice, e un om în plină putere politică", a explicat Antonescu, adăugând că ar trimite două sau trei propuneri, printre care Adrian Severin ori Cristian Diaconescu, "dacă ar accepta".

Citeşte şi...