MENIU

Antonescu: Guvernul va fi jumătate PSD, jumătate PNL-UDMR

<descriere>
Antonescu: Guvernul va fi jumătate PSD, jumătate PNL-UDMR

Preşedintele PNL susţine că până sâmbătă sau duminică liderii social-democraţi, liberalii şi propunerea de premier Klaus Johannis vor discuta structura viitorului guvern. Nu şi numele miniştrilor. Acestea după eventuala alegere ca preşedinte a lui Mircea Geoană pe 6 decembrie.

\"Nu s-a făcut o discuţie între mine, domnul Geoană şi domnul Johannis pe structura guvernului. Vom începe nu ştiu dacă până sâmbătă sau duminică pe structura guvernului, numărul de ministere, dacă trebuie să le reducem sau nu, şi după aceea, formaţiunile politice, ponderile\", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu prezent la Realitatea TV.

Antonescu a recunoscut că guvernul ar putea fi format din jumătate miniştri PSD, jumătate liberali şi maghiari: \"De principiu pe împărţirea proporţională, ponderea cam asta e: e undeva la jumătate, PSD pe de-o parte, PNL plus UDMR pe de altă parte. În linii mari cam asta e\".

Într-un interviu dat în exclusivitate marţi seară Realităţii TV alături de Crin Antonescu şi Klaus Johannis, candidatul PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, a reafirmat că Johannis va avea ultimul cuvânt în privinţa alegerii miniştrilor:  \"Va primi o listă de miniştri şi are un cuvânt de spus şi un veto. Acest lucru l-am convenit acum două luni de zile, am avut atunci o discuţie la mine în birou, când am convenit prima măsură, independenţa primului ministru. Nu mai vreau să fim în postura domnului Boc, care a fost strivit de domnul Boc. Împreună cu domnul Crin Antonescu am convenit că vom avea obligaţia de a da oamenii cei mai competenţi şi cu reputaţia cea mai solidă.\"

În acelaşi interviu,  \"premierul\" Johannis a vorbit şi despre planurile sale de guvernare: \"Cred că cota unică va fi menţinută multă vreme. Frecvenţa acestor modificări în legislaţia fiscală sperie investitorii\", a declarat primarul Sibiului. Acesta a spus că este la curent cu starea economiei. \"Cred că ştiu suficient de mult ca să ştiu cu ce vom avea de-a face. Nu vin de undeva din afară. Eu sunt primarul Sibiului. Evident că nu am toate datele şi departe de a avea toate răspunsurile. Le voi avea atunci când voi ajunge la guvern. E un motiv în plus pentru care nu ne-am apucat să creăm scenarii de tip program de guvernare. Noi am format această echipă pentru a guverna România într-un mod optimist. Atunci când vom avea toate datele vom veni cu un program de guvernare care ne arată toate soluţiile\", a precizat acesta.