MENIU

Antonescu: Eu nu îl am preşedinte de onoare pe Ion Iliescu

<descriere>

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în replică la declaraţiile lui Traian Băsescu de la Realitatea FM, că alegerea Timişoarei pentru semnarea Parteneriatului politic de marţi a fost făcută în deplină legitimitate cu activitatea politică a lui, a lui Klaus Johannis şi a liderului PSD, Mircea Geoană, şi nu s-a încercat folosirea simbolurilor Timişoarei.

Crin Antonescu a declarat că el, la PNL, nu îl are pe Ion Iliescu preşedinte de onoare şi că la Timişoara nu s-a încercat folosirea simbolurilor Revoluţiei, protocolul de semnare a Parteneriatului fiind semnat cadru organizat.

\"Eu nu îl am preşedinte de onoare pe Ion Iliescu şi nici n-am tropăit în Parlament la condamnarea comunismului. Eu cred că sensul acţiunii de la Timişoara de ieri (marţi - n. red.) a fost clar. Eu cred că toţi oamenii politici care vor să construiască ceva în ţara asta o pot face în oriunde. Şi atât iniţiatorul acţiunii, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, cât şi eu şi Klaus Johannis eram in deplină legitimitate şi consecvenţă, cu activitatea noastră politică, în alegerea Timişoarei pentru semnarea documentelor\", a susţinut Antonescu, care a apreciat că prezenţa lui Mircea Geoană, \"nu ar fi trebuit să scandalizeze pe cineva\".

\"Faptul că Mircea  Geoană a participat şi el, cred că nu are de ce să scandalizeze pe cineva. Eu cred că e bine că un lider al PSD a asumat, deşi în anii aceia nu era membru al partidului şi cred că este o declaraţie care se bazează pe valori împărtăşite pe declaraţia de la Timişoara\", a mai declarat Antonescu.

\"Dar spre deosebire de ceea ce s-a afirmat ieri, în toate comentariile lui Băsescu şi a celorlalţi străjeri,nimeni nu a încercat să folosească simbloruile revoluţiei. Mitingul electoral nu a fost organizat în Piaţa Operei, ci în clădirea Operei, iar actele politice s-au semant în clădirea Primăriei. Deci  nimeni nu a încercat să folosească simbloruile Timişoarei. Mie mi se pare destul de straniu faptul că în aceeaşi zi, în acelaşi moment nişte oameni au au venit în piaţă şi au strigat Jos Comunismul, Jos Dictatura, Jos Iliescu, când de cinci ani de zile, la putere e Traian Băsescu\", a mai susţinut Antonescu.

Antonescu şi-a exprimat, la Realitatea Tv, şi rezervele faţă de posibile alte manifestaţii ce s-ar pregăti în următoarele câteva zile, care ar fi provocate de faptul că Traian Băsescu şi PD-L ar vedea că \"sunt pe cale să piardă alegerile\" şi ar risca \"să provoace şi ultimele scandaluri şi forme de dezbinare\".

Traian Băsescu a declarat miercuri dimineaţă că \"este greu să te duci la Timişoara să vorbeşti de o Românie a viitorului când tu îl ai preşedinte de onoare al partidului pe Ion Iliescu\".