MENIU

Antonescu: Este o evaluare personală a lui Patriciu când spune că Geoană ar fi bun de premier

FOTO: NewsIn

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că opiniile exprimate de Dinu Patriciu, potrivit căruia Mircea Geoană ar fi un bun prim-ministru în cazul în care candidatul liberal câştigă alegerile, sunt opinii "personale" ale acestuia, şi că opţiunea lui rămâne Klaus Johannis.

"Evaluările pe care colegul nostru de partid, Dinu Patricu, le-a făcut, sunt pur personale. Mă detaşez categoric de ele. Netăgăduind dreptul unui membru de a-şi spune opinia, niciodată n-o să-l confund pe Toni Blair cu Mircea Geoană, niciodată nu o să consider că domnul Mircea Geoană e un liberal, niciodată n-o să mi se pară că domnul Mircea Geoană a făcut politică în companii domnului Bush şi domnului Cinton. Soluţia mea, dacă devin preşedinte, este prim-ministru Klaus Johannis şi nicidecum Mircea Geoană", a declarat Antonescu, la Constanţa.

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a declarat sâmbătă că, în prezent, Mircea Geoană este mai folositor în ceea ce face decât ar fi în postura de premier, însă a apreciat că acesta ar fi potrivit ca prim-ministru dacă prezidenţiabilul PNL ar câştiga cursa pentru Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă Mircea Geoană ar fi potrivit ca prim-ministru în situaţia în care Antonescu ar fi preşedinte, Patriciu a răspuns că "s-ar putea să fie" o variantă bună. "După părerea lui Dinu Patriciu s-ar putea (ca Mircea Geoană - n.r.) să fie (potrivit ca premier - n.r.), pentru că de fapt domnia sa are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, de nevoie. Nu are (un spirit liberal - n.r.) în discursul public, pentru că acolo trebuie să se facă social-democrat, dar, de fapt, după ce ai trăit atâta vreme la Bush şi la Clinton (...) A apucat să facă politică în PSD, spre ghinionul domniei sale", a comentat omul de afaceri.

"Dumneavoastră aţi putea să-l definiţi pe Tony Blair? Am putea să vorbim în exact aceleaşi cuvinte despre Mircea Geoană şi Tony Blair - vorbesc despre orientările în privinţa filosofiei politice", a adăugat el, comentând personalitatea politică a preşedintelui PSD.

Cât priveşte susţinerea lui Mircea Geoană în prezent, Patriciu a negat că ar exista. "La primărie l-am sprijinit împotriva lui Traian Băsescu. L-am sprijinit pe Videanu, aliatul PNL, în momentul în care mi se părea că ar putea să fie un bun primar şi pe Sorin Oprescu pentru că mi s-a părut că putea să fie un mult mai bun primar decât contracandidatul său", a mai comentat omul de afaceri liberal.