MENIU

Antonescu despre o eventuală împăcare politică între el şi Băsescu: Să nu spui niciodată niciodată!

foto: NewsIN

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi seară, că nu are nimic \"din capul locului\" cu Traian Băsescu şi că este posibilă o împăcare politică, dar în condiţiile în care şeful statului ar fi \"respectuos, democratic, civilizat şi sincer\".

Antonescu a ţinut să precizeze, la postul public de televiziune, că la nivelul relaţiilor personale nu este certat cu Traian Băsescu. "Eu cred că e bine să nu spui niciodată niciodată în politică. S-au văzut evoluţii spectaculoase ale oamenilor, s-au văzut schimbări de păreri, de comportament, de atitudine. Să ne gândim numai la Ion Iliescu din 1990 şi Ion Iliescu din 2004, 2007, 2009. E o diferenţă mare", a dat exemplu Crin Antonescu.

"Probabil că-n momentul în care Traian Băsescu ar începe să creadă şi să facă ceea ce în repetate rânduri a spus atunci când am fost în campanie electorală, atunci când ne-am asumat împreună - vorbesc ca partide - guvernarea acestei ţări, atunci cred că n-ar fi niciun diferend între noi", a adăugat Antonescu, reamintind că în anumite situaţii a fost de acord cu Traian Băsescu.

"Nu am avut şi nu am ceva din capul locului împotriva lui Traian Băsescu", a susţinut preşedintele PNL, afirmând însă că schimbarea relaţiilor actuale cu şeful statului presupune ca acesta să devină "un cu totul alt fel de politician decât este actualmente", adică să aibă "un comportament respectuos, democratic, civilizat şi sincer".

"Alianţa DA este, din păcate, probabil, o pagină din istoria politică a României care s-a întors", a ţinut totuşi să remarce Crin Antonescu.

Pe de altă parte, liderul PNL şi-a reiterat teoria cu privire la varianta pe care ar susţine-o, în situaţia în care moţiunea de cenzură ar trece, subliniind însă că nu crede că acest lucru este posibil. "Mă gândesc la un guvern de tehnicieni, care să asigure gestiunea curentă într-un mod mai eficient decât actualul Guvern şi care să-şi vadă de treaba lor - de a guverna ţara - şi nu de a face din exerciţiul guvernamental o perpetuă campanie electorală", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că un nou Guvern s-ar putea instala foarte repede până la alegeri, subliniind că el ar susţine varianta tehnocraţilor şi nu ar vota un premier PD-L, un guvern monocolor PD-L, dar nici unul monocolor PSD.