MENIU

Antonescu: Băsescu să lase campania electorală de doi lei. Geoană trebuie să se lase de politică

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a cerut şefului statului să "lase dansurile cu Bercea Mondialu" şi să-şi facă datoria, iar despre liderul PSD Mircea Geoană a comentat că ar trebui să se lase de politică dacă, fiind la guvernare, doar critică şi nu e capabil să impună nicio măsură.

"Preşedintelui României îi cer nu în calitate de contracandidat, ci de cetăţean român, să lase dansurile cu Bercea Mondialu', să lase campania electorală de doi lei şi să-şi facă datoria. E preşedintele României şi un milion şi jumătate de oameni se pregătesc să iasă în stradă. Patru mari domenii de activitate într-o societate riscă să fie paralizate. Preşedintele trebuie să fie mediator, trebuie să garanteze buna funcţionare a instituţiilor statului. Îl invit să o facă în timpul de lucru şi eventual în timpul liber să-şi facă şi campanie electorală", s-a adresat Antonescu preşedintelui.

Pe de altă parte, liderul PNL l-a criticat şi pe preşedintele PSD Mircea Geoană

"Am văzut foarte de curând apariţia jalnică a unui om politic care ar trebui să aibă maximă responsabilitate în statul român pentru că este preşedintele Senatului şi al unuia dintre cele două partide de guvernământ. A ieşit şi ne-a spus cum ar fi fost mai bine, cam cum ar fi vrut, ce s-ar fi întâmplat şi aşa mai departe. Un om politic care este la guvernare, care conduce un partid ce deţine posturile în jumătate din Guvernul României şi nu e capabil să facă atunci când este la putere ceea ce ar fi vrut, ar fi fost mai bine, ar fi fost mai nimerit, trebuie să se lase de politică", l-a criticat Antonescu pe Geoană.

În continuare, preşedintele PNL a afirmat că Geoană "plăteşte decontul nu doar pentru minciunile din campania electorală, ci pentru această situaţie politică în care a făcut un compromis, s-a aliat într-o formulă patronată şi dominată de Traian Băsescu şi a încercat să se prezinte ca un adevărat opozant în timpul acestor luni". "Azi se vede foarte clar care e puterea lui Mircea Geoană, care e forţa lui Mircea Geoană şi care e ipocrizia, a nu ştiu câta oară, a lui Mircea Geoană", a adăugat Antonescu.

"Aştept de la Guvernul Emil Boc, de la preşedintele Traian Băsescu şi de la Mircea Geoană să facă în fine acte responsabile", a conchis Antonescu.