MENIU

Antici: Nu ne interesează România, la Constanţa decidem soarta calificării

Foto: www.daylife.com

Vecini, vecini, dar fotbalul profesionist nu ţine cont de apropierea geografică. Nici selecţionerul Serbiei, Radomir Antici, care a declarat, înaintea partidei cu România, din preliminariile CM 2010, că nu îl interesează importanţa pe care aceasta o are pentru "tricolori" şi că speră ca echipa sa să decidă la Constanţa soarta calificării la turneul final din Africa de Sud.

Antici a subliniat că, după felul în care a mers Serbia în aceste preliminarii, nu poate fi decât optimist înaintea partidei cu România. "Putem decide într-o mare măsură soarta calificării. Respectăm echipa României, dar apreciem, înainte de toate, calităţile noastre şi dorinţa de a continua pe acest drum. Ştiu ce importanţă are acest meci pentru români, dar noi vrem să conducem ostilităţile, să deţinem controlul şi să demonstrăm că suntem o echipă puternică. Nu am niciun motiv să nu cred în victorie, chiar dacă românii vor avea o dorinţă uriaşă de a câştiga”, a spus Antici, citat de presa sârbă.

De asemenea, selecţionerul liderului din grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale nu pune preţ pe faptul că din echipa României vor absenta jucători importanţi precum Chivu, Goian, Ghionea sau Florentin Petre. "Absenţele lui Chivu şi Goian pot fi un avantaj pentru noi, dar nu ne vom relaxa. Am tot auzit vorbindu-se despre terenul prost de la Constanţa, dar nu mă plâng niciodată de ceva. Aceasta a fost decizia FRF şi vom juca acolo”, a adăugat Radomir Antici.

El a făcut şi o caracterizare a lotului convocat pentru partida cu România. “Am motive să fiu optimist, am convocat tot ce avem mai bun la ora actuală. Neven Subotici ne poate fi folositor, Ninkovici poate ajuta la îmbunătăţirea jocului nostru, îl monitorizez de mult. Pantelici este în formă, Zigici face senzaţie în Spania. Stojkovici este şi el pregătit. Pe Tosici l-am lăsat la tineret, dar ne bazăm în continuare pe el pe viitor”, a comentat tehnicianul.

Meciul România - Serbia se va disputa pe 28 martie, de la 20.45, la Constanţa, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

Mai multe articole despre:
România Serbia preliminarii CM 2010 Radomir Antic