MENIU

ANRE va opri furnizarea gazelor, în caz de neplată a facturii, în a 46-a zi de la emiterea acesteia

Foto: gandul.info

ANRE modifică termenul de întrerupere a furnizării reglementate a gazelor naturale către consumatorii casnici în caz de neplată a facturii de la a 26-a zi de la emiterea facturii la a 46-a zi, aspect reglementat odată cu revizuirea contractului cadru pentru furnizarea către consumatorii casnici.

De asemenea, potrivit unui comunicat remis de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), se modifică scadenţa facturii la plată prin creşterea perioadei scadente la 30 de zile, faţă de 15 zile cât era până în prezent, dar cu menţinerea perioadei totale de plată a facturii de 45 de zile. Avantajul constă în faptul că majorările de întârziere se percep începând cu a 31-a zi şi nu cu a 16-a, ca până acum.

O altă modificare a contractului cadrul constă în mărirea termenului de reziliere a contractului, în caz de neplată a facturii, de la 65 de zile de la emiterea facturii, la 180 de zile. De asemenea, demontarea echipamentului de măsurare se va efectua după rezilierea contractului.

În plus, ANRE va notifica printr-o informare separată de factură termenul de preaviz de 15 zile, în cazul întreruperii prestării serviciului de furnizare reglementată şi, respectiv, în cazul rezilierii contractului, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiei de plată.

Totodată, ANRE analizează posibilitatea introducerii unei plăţi de tip abonament lunar, cu regularizare anuală, după modelul sistemului aplicat în Germania.
Mai multe articole despre:
gaze ANRE factură consumator