MENIU

ANRE: Producătorii şi distribuitorii cer majorarea preţului electricităţii pentru populaţie, din 2010

Foto: RTV

Producătorii, furnizorii şi distribuitorii de energie electrică din România au solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) majorarea preţului energiei electrice pentru populaţie, din ianuarie 2010. ANRE urmează să ia o decizie în privinţa tarifelor în luna decembrie.

"Am primit solicitări atât de la producători, cât şi de la furnizori şi distribuitori, pentru majorarea preţului energiei electrice pentru populaţie, începând cu 1 ianuarie. Parţial, poate, această cerere a lor este justificată. Ei invocă faptul că trebuie să facă investiţii şi că scăderea consumului de energie electrică la nivel naţional i-a afectat", a declarat directorul din cadrul ANRE, Viorel Alicuş.

Acesta a spus că o foarte mică parte dintre aceste companii a solicitat micşorarea tarifelor de energie. "ANRE nu exclude nici majorări, dar nici micşorări ale preţului energiei electrice. În decembrie, vom lua o decizie, în ceea ce priveşte tarifele pentru populaţie", a afirmat Alicuş.

Reprezentantul ANRE a precizat totodată că, de la începutul anului şi până acum, consumul de energie electrică la nivel naţional s-a menţinut în scădere de circa 9%, faţă de 2008, aşa cum era şi la nivelul primului semestru al anului, pe fondul crizei.