MENIU

Aniversare cu scandal: Mai mulţi tineri au protestat în faţa clădirii unde şi-a serbat ziua Iliescu

Foto: NewsIn
Tinerii protestatari sunt nemulţumiţi că nu se cunoaşte adevărul despre Revoluţia din 89 şi îl învinovăţesc pe Iliescu
Adrian Năstase: E nevoie de puţin respect în ţara asta
Ion Iliescu a fost felicitat de mai mulţi colegi de partid

Fostul şef de stat şi preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, a împlinit 79 de ani. Totuşi, Iliescu a avut o surpriză neplăcută la sediul PSD. Acolo a venit un grup de tineri protestatari. Aceştia sunt nemulţumiţi că după 20 de ani nu se cunoaşte adevărul despre Revoluţia din '89 şi îl învinovăţesc pe Iliescu.

Ion Iliescu a fost aşteptat la biroul său de un grup de tineri, care aveau lumânări aprinse în mână şi tricouri cu capete de mort. "Am venit să-i urăm la mulţi ani, să trăiască, să plătescă pentru morţii din '89, '90", a declarat unul dintre tinerii protestatari. Admiratorii fostului şef de stat, care au venit să-l felicite la sediul PSD, au sărit în apărarea lui Ion Iliescu.

Tinerii, autointitulaţi "noii golani", purtau două modele de tricouri, unul dintre ele având un desen cu o spânzurătoare de care era legat capul fostului preşedinte şi cuvântul "criminal" dedesubt, iar pe celălalt scria "vinovat pentru crimă", sub o fotografie a preşedintelui de onoare al PSD. Peste tricouri, tinerii aveau jachete cu harta României Mari şi cu inscripţia "Basarabia".

Spiritele s-au calmat odată cu venirea jandarmilor care i-au dus pe protestatari la secţie. 

Ion Iliescu a declarat ulterior că tinerii care au protestat în faţa sediului sunt probabil aceiaşi "scandalagii" care l-au huiduit în decembrie şi în cimitirul Eroilor Revoluţiei. "(...) Sunt, cred, de cineva interesat, plătiţi. Altminteri e nesimţire (...) Sunt nişte neruşinaţi şi nişte oameni care, probabil, la vremea lor au fost implicaţi în scenele de scandal şi violenţe din 90 şi au rămas cantonaţi în violenţele de atunci", a spus Iliescu. Deoarece ziariştii i-au amintit că sunt tineri, de 20 de ani, Ion Iliescu a revenit asupra declaraţiei: "Atunci sunt nişte oameni culeşi de pe drumuri şi folosiţi ca masă de manevră".

"E nevoie de puţin respect în ţara asta. (...) Sângele proaspăt nu aduce întotdeauna mai multă înţelepciune", a comentat liderul PSD Adrian Năstase incindentul. (Vezi video)

Ca în fiecare an, preşedintele de onoare al PSD îşi petrece prima parte a zilei la biroul său din strada Atena, unde are uşa deschisă pentru toţi cei care vor să-l felicite, fie colegi de partid, fie oameni obişnuiţi. 

Mai multe articole despre:
PSD aniversare Ion Iliescu