MENIU

Anglia - Sir Alex Ferguson a fost desemnat "cea mai puternică persoană" din sportul britanic

Foto: www.pariori.ro

Publicaţia engleză The Times l-a ales pe managerul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, cea mai puternică persoană din sportul britanic, tehnicianul scoţian devansându-l în top pe preşedintele Comitetului Jocurilor Olimpice din 2012, Sebastian Coe.

"Ferguson a revoluţionat sportul britanic în ultimele două decade. Va fi interesant de aflat până unde vor continua puterea şi dominaţia sa", scrie The Times.

Pe poziţia secundă în clasamenul care numără 100 de nume se află dublul medaliat cu aur la Olimpiadele din 1980 şi 1984, Sebastian Coe, în vârstă de 52 de ani, actualmente şeful Comitetului pentru oraganizarea Jocurilor Olimpice din 2012, ediţie ce va fi găzduită de Londra. Locul trei în acest top este ocupat de şeicul Mansour bin Zayed al Nahyan, proprietarul consorţiului arab Abu Dhabi United, care a cumpărat în vară clubul Manchester City.

Lista celor mai puternice persoane din sportul britanic îi mai cuprinde printre alţii şi pe patronul lui Chelsea, Roman Abramovic (6), mijlocaşul lui AC Milan, David Beckham (7), sau pe selecţionerul Angliei, Fabio Capello (8).
Mai multe articole despre:
Manchester United Sir Alex Ferguson