MENIU

Angela Merkel vorbeşte despre compromisul istoric la care au ajuns liderii participanţi la G20

Foto: gawker.com

Statele Unite au salutat angajamentele "remarcabile" asumate de liderii din G20, iar cancelarul german Angela Merkel a spus că s-a ajuns la un "compromis istoric în condiţiile unei crize ieşite din comun".

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că acordul găsit la G20 reprezintă un "compromis istoric în condiţiile unei crize ieşite din comun". Potrivit lui Merkel, negocierile dintre lideri au fost "dure", mai ales din cauza divergenţelor dintre SUA, Marea Britanie şi Japonia, pe de o parte, şi Franţa şi Germania, de cealaltă parte.

Însă discuţiile au fost marcate şi de "o dorinţă de compromis şi un adevărat spirit de camaraderie", a subliniat Merkel. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy s-a declarat "mulţumit" de rezultatele înregistrate la summitul G20 în materie de reglementare a sistemului finciar internaţional, "rezultate dincolo de ce ne puteam imagina".

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că acordul de la summit este "un pas în direcţia bună". Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a salutat rezultatul "mai ambiţios decât se aştepta". "Dacă priviţi concluziile summitului, este corect să spunem că sunt mai ambiţioase decât ne aşteptam", a declarat Barroso.