MENIU

Angajaţii unei ferme din India şi-au găsit ajutor de nădejde, o maimuţă

Foto: RTV
Mani are un rol bine stabilit: supraveghează o turmă de capre

Angajaţii unei ferme din India au parte de un ajutor neobişnuit, o maimuţă. Mani are un rol bine stabilit: supraveghează o turmă de capre.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de statura mignonă a acestui animăluţ. Nu se foloseşte de capre pentru a se deplasa cu uşurinţă, chiar el le îndrumă. Mani este un ajutor de nădejde la ferma Palagapandy. Maimuţa are în grijă 75 de capre pe care le conduce în pădure dimineaţa, le supraveghează şi le aduce seara înapoi în ţarc.

"De obicei este nevoie ca un cioban să supravegheze caprele toată ziua şi să le aducă înapoi pe aceste dealuri. Dar datorită ei, putem scuti un om în plus. Este la fel de bună ca un cioban. Singura problemă ar fi că nu poate vorbi, în schimb duce la îndeplinire toate responsabilităţile", a declarat Martin, managerul fermei.

Şi chiar dacă nu vorbeşte, în cazuri de urgenţă, Mani îi avertizează pe oameni prin diverse sunete. Ferma este de trei ani casa ei.

Povestea lui Mani a atras la ferma din India o mulţime de turişti. Mulţi spun că nu au văzut niciodată o maimuţă care să se împrietenească cu animalele domestice.

Mai multe articole despre:
India ajutor fermă maimuţă capre paznic