MENIU

Angajaţii MAI pot închiria locuinţe la cel mai mic preţ sau pot ocupa locuinţele de serviciu

Foto: gandul.info

Lucrătorii MAI din mediul urban şi din mediul rural pot închiria locuinţe la preţul cel mai scăzut, la ţară existând şi posibilitatea ocupării locuinţelor de serviciu de pe lângă posturile de poliţie, a anunţat ministrul Dan Nica.

"A fost abilitat Ministerul de Interne să închirieze locuinţe şi să le pună la dispoziţia acestui personal. Închirierea de locuinţe se realizează la preţul cel mai mic, fiind interzisă închirierea de la rude, astfel încât să se facă şi vreo mică afacere cu ocazia asta, şi nu este limitată la mediul urban, ci este inclusiv în mediul rural", a afirmat ministrul de interne, Dan Nica.

Potrivit aceleiaşi surse, Guvernul a alocat 10 milioane pentru acoperirea, până la sfârşitul anului, a cheltuielilor cu chiria pentru lucrătorii MAI transferaţi în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea de domiciliu. Jumătate din această sumă le revine doar angajaţilor Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Există, de asemenea, soluţia ocupării locuinţelor de serviciu de pe lângă posturile de poliţie rurale. Sunt 700 de asemenea locuinţe în total. Multe dintre ele nu au putut fi locuite până acum deoarece nu erau igienizate.

"Am disponibilizat la dispoziţia IGPR peste două milioane de lei pentru igienizarea locuinţelor de serviciu de la posturile din mediul rural, astfel încât toate aceste locuinţe - care erau nelocuite din cauza condiţiilor neigienice - să poată fi locuite de cei care îşi desfăşoară activitatea în localităţile respective", a spus ministrul de interne.

Dan Nica a spus că MAI a primit, în total, 50 de milioane de lei la rectificarea bugetară operată recent de Executiv. Suma acoperă facturile restante la utilităţi acumulate de toate armele, cheltuielile de reparaţii ale mijloacelor auto şi plata poliţelor RCA pentru acestea, consumabilele şi carburantul.

"Cantitatea de benzină şi motorină care a fost scoasă de la rezerva statului a ajuns în toate judeţele. În prima fază, carburantul a fost distribuit cu ajutorul cisternelor. Acum, însă, a fost încheiat contractul pentru distribuirea de produse petroliere şi a început distribuirea cardurilor, astfel încât fiecare să poată să se ducă să alimenteze", a declarat ministrul de interne, Dan Nica.