MENIU

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Botoşani au protestat pentru neplata salariilor

Foto: Realitatea TV
800 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani au protestat în faţa Consiliului Judeţean

800 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani au protestat luni. Salariaţii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit lefurile pe luna august şi nici sporurile câştigate în instanţă.

Protestatarii au scandat în faţa sediului Consiliului Judeţean şi au cerut demisia preşedintelui.

Preşedintele  Consiliului Judeţean spune că primit  banii pentru salarii pe primele trei luni ale anului, de la Ministerul Muncii. El a făcut un memoriu către acest minister pentru fonduri, dar nu a primit niciun răspuns. Acum angajaţii sunt disperaţi şi sunt gata să meargă până la demisia în bloc.

Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  "PRO.ASIST"  a anunţat că se solidarizează cu acţiunile de protest demarate de către angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru neplata drepturilor salariale cuvenite.

Reprezentanţii federaţiei atrag atenţia că există probleme legate de neplata salariilor şi la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Braşov, Timişoara, Prahova, Hunedoara şi Bucureşti - Sector 2.