MENIU

Angajaţii Centrului de Transfuzie au declanşat un protest spontan

Foto: RTV

Angajaţii Centrului de Transfuzie Bucureşti au ieşit, vineri, în stradă, nemulţumiţi de faptul că în luna noiembrie au primit doar salariul de bază, sporurile fiindu-le tăiate. Directorul Centrului, doctorul Vuculescu Doina, a declarat că nu "mai poate stăpâni situaţia".

Potrivit directorului Centrului, de vreme ce se lucrează cu sânge necontrolat, sporul de risc este unul necesar. În plus, sporurile pe care le primeau cei aproape 140 de angajaţi erau aceleaşi cu sporurile primite în spitale. "A lua din salariul unui angajat de la noi 36% este o sumă foarte mare. Probabil îmi voi da demisia, altceva nu am ce să fac", a spus Vuculescu Doina.

"Am fost anunţaţi că nu vom lua decât salariul de bază şi sporul de vechime. Niciun salariat nu vrea să mai lucreze. Nouă ne pare rău de donatorii care vin, săracii, să ajute lumea, deci să ajute bolnavii din spitale, dar ne pare rău şi de noi", a declarat o asistentă medicală.

"Am venit să ajut un copil cu modestele mele puteri. Are 2 ani, copilul se află la Spitalul de Pediatrie şi nu pot să îmi ajut aproapele", a declarat cu părere de rău un donator.

Mai multe articole despre:
spital salariu protest medici sânge sporuri transfuzie