MENIU

Angajaţii Centrului de Îngrijire Gura Ocniţei s-au opus mutării a opt pacienţi la altă unitate

Foto: Realitatea TV

Scandal la Centrul de Îngrijire şi Asisenţă din localitatea dâmboviţeană Gura Ocniţei. Aproape 50 de salariaţi ai instituţiei au protestat faţă de decizia Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială de a muta o parte dintre asistaţi într-un alt centru. Angajaţii au împiedicat autorităţile să ia această măsură de teamă că, odată mutaţi bătrânii, ei îşi vor pierde locul de muncă.

"De 20 de ani suntem în aceleaşi condiţii. De ce până acum nu a venit să-i ia că nu au condiţii? Acum s-au trezit după 20 de ani? Să mergeţi să-i controlaţi să vedeţi dacă sunt schimbaţi şi spălaţi", a spus unul dintre salariaţi.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială au venit la centru pentru a-i muta pe cei opt bolnavi. Potrivit conducerii centrului, chiar cei 8 asistaţii au cerut să fie mutaţi.

"Au cereri de transfer la alte servicii din centru, din DGASPC Damboviţa", a declarat Paraschiva Constantinescu, director de Îngrijire şi Asistenţă.

Reprezentanţii Direcţiei susţin că nu urmăresc închiderea centrului de la Gura Ocniţei. După şapte ore de discuţii, reprezentanţii Direcţiei au plecat de la centru fără cei 8 pe asistaţi. Vor încerca din nou săptămâna viitoare.

În ultimii doi ani au avut loc mai multe scandaluri la Centrul de la Gura Ocniţei. Clădirea a fost revendicată şi câştigată de vechiul proprietar, însă autorităţile judeţene s-au obligat să plătească toate cheltuielile, inclusiv salariile.

În luna iulie însă, Consiliul Judeţean a anunţat că nu mai are fonduri pentru a susţine centrul. Autorităţile spun că investiţiile în imobil nu mai rentează, iar condiţiile nu mai sunt la standardele impuse. Conform unei directive semnate de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap, centrul ar trebui închis, iar asistaţii mutaţi. Nimeni nu ştie însă ce se va întâmpla cu angajaţii. 

Mai multe articole despre:
bătrâni asistenţi azil