MENIU

Andreieş: Trebuie să se găsească o măsură rapidă astfel încât să evităm un colaps

Preşedintele CSM: Dacă există un conflict între magistraţi şi stat, acesta are valoarea unui litigiu de muncă
foto: csm-just.ro

Preşedintele CSM, Virgil Andreieş, a declarat la finalul întâlnirii de la CSM că doreşte ca activitatea din cadrul Mecanismului să se axeze atât pe verificare, cât şi pe cooperare. Andreieş a pus din nou problema finanţării sistemului judiciar şi a medierii dintre puterile statului pentru elaborarea unei ddeclaraţii privind statutul magistratului.

"Vom solicita ca, în continuare activitatea din cadrul Mecanismului, să se axeze atât pe verificare, cât şi pe cooperare între actorii cu responsabilităţi în cadrul Mecanismului din România şi CE", a declarat preşedintele CSM care a pus în discuţie ideea finanţării sistemului judiciar pentru care "trebuie să se găsească o măsură rapidă astfel încât să evităm un  colaps  în ceea ce priveşte funcţionarea instanţelor şi parchetelor sub aspectul bunurilor şi serviciilor în principal".

Virgil Andreieş a reiterat o invitaţie mai veche la dialog între autoritatea judecătorească reprezentată prin preşedintele ÎCCJ, preşedintele CSM şi Procurorul general şi puterea executivă reprezentată prin premier, ministrul Justiţiei şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, din partea puterii legislative, sub medierea preşedintelui la elaborarea unei declaraţii comune în ceea ce priveşte statutul magistratului. "Eu nu am vorbit atunci de niciun conflict. Adică există un astfel de conflict el nu are conotaţie constituţională, ci, mai degrabă, are valoarea unui litigiu de muncă şi trebuie rezolvat tot printr-un dialog", a mai spus Andreieş.    

 

Mai multe articole despre:
magistraţi CSM CE Virgil Andreieş