MENIU

Andrei Chiliman: Nu este neapărat nevoie de o lege a picnicului, putem face asta şi la nivel local

Foto: wordpress.com

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a declarat pentru REALITATEA.NET că nu este neapărat nevoie de o lege a picnicului. "Poate fi şi o lege locală, o hotărâre a Consiliului General. Putem face şi noi asta la nivel de sector", a spus Chiliman.

"Trebuie puse nişte reguli foarte precise. În Australia, de exemplu, există locuri amenajate special pentru grătare, iar oamenii îşi fac fripturile doar acolo. Sunt persoane care supraveghează, pentru menţinerea curăţeniei", a arătat primarul Sectorului 1.

Andrei Chiliman a precizat că locul unde bucureştenii fac picnic cel mai des este Pădurea Băneasa, în partea de lângă Academia de Poliţie şi pe pajiştea aflată în faţa restaurantului Casa Albă, tot în acea zonă.

"Există pericolul ca pădurea aia uscată să ia foc vara. Noi, vara, în zilele de picnic, la Pădurea Băneasa, unde temperatura e cu 5-7 grade mai mică decât în oraş, am adus maşină de pompieri şi poliţie comunitară care să îi îndepărteze pe cei care vroiau să facă în pădure foc", a declarat Andrei Chiliman.

"Chiar dacă pare mai ciudat, eu aş merge pe ideea amenajării unor locuri fixe pentru făcut grătare care să nu permită fiecăruia să facă unde vrea", a mai spus primarul.

Chiliman a precizat că trebuie făcute reguli locale, şi nu o lege generală, întrucât că este vorba despre nişte legi care se potrivesc unui loc şi care sunt diferite faţă de alte zone.

În ceea ce priveşte gunoaiele din Pădurea Băneasa, Primăria Sectorului 1 distribuie din 2005 săculeţe de plastic, gratuit, pentru ca oamenii care fac picnic să îşi pună resturile acolo.

"Am intrat cu ROMPREST în Pădurea Băneasa şi am scos 20 de basculante de deşeuri", a subliniat Andrei Chiliman.

Amenzile pentru cei care aruncă gunoaie în pădure ajung până la 5.000 de RON.