MENIU

Andreea Vass: Neimpozitarea profitului reinvestit şi contul de 500 de euro pentru fiecare nou-născut, cele mai bune măsuri ale Guvernului

Foto: money.ro

Neimpozitarea profitului reinvestit şi contul de 500 de euro pentru fiecare nou-născut sunt cele mai bune măsuri pe care guvernul îşi va asuma răspunderea, spune la Realitatea FM consilierul premierului pe probleme economice, Andreea Vass.

Efecte ale măsurilor anticriză se vor resimţi gradual până în 2015, a spus Vass şi a adăugat că unele măsuri se vor resimţi destul de brutal, mai ales la nivelul familiilor care se confruntă cu şomajul.

Executivul are în vedere să facă economii de 15,5% lunar în ceea ce priveşte cheltuielile cu angajaţii: "Scopul nostru acum este să aducem veniturile agenţiilor la buget şi să responsabilizăm funcţionarea agenţiilor publice. Economia făcută din reducerea numărului de agenţii va fi de aproximativ 150 de milioane de euro, de la 223 la 112 instituţii".

"Din această sumă cam 100 de milioane de euro derivă din colectarea veniturilor direct la buget şi cam 50 de milioane din diminuarea posturilor", afirmă Andreea Vass.

Între măsurile anticriză pe care le are în vedere Guvernul se numara concediul fără plată, reducerea programului de lucru sau neimpozitarea profitului reinvestit.

Mai multe articole despre:
Andreea Vass profit reinvestit