MENIU

Anchetă la spitalul judeţean din Satu Mare după ce o femeie a murit în urma unui avort

Foto: Realitatea TV

Anchetă la spitalul judeţean din Satu Mare după ce o femeie de 34 de ani a murit la o zi după ce a fost supusă unui chiuretaj. Intervenţia chirurgicală a fost necesară după ce medicii au stabilit că fătul era mort.

Femeia gravidă a fost internată vineri la Spitalul Judeţean din Satu Mare cu insuficienţă hepato-renală şi alte complicaţii. Medicii au constatat ca fătul era mort şi au decis s-o opereze. La scurt timp după intervenţia chirurgicală au apărut alte complicaţii.

"Pe drum înspre aeroport pacienta a făcut stop cardiorespirator. Cei de la SMURD erau deja acolo, ne-au ajutat la resuscitarea pacientei 40 de minute însă fără succes", a declarat Mihaela Pop, purtător de cuvânt SJA Satu Mare.

Medicul de familie spune că a urmărit-o ca la carte pe femeia gravidă în 23 de săptămâni. Trupul femeii a fost depus la Morga Spitalului Judeţean pentru efectuarea autopsiei şi stabilirea cauzelor care au dus la oprirea sarcinii şi la deces.

Conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare a dispus înfiinţarea unei comisie de anchetă care să analizeze cazul. În urmă cu doi ani, tot în acest spital, o femeia a murit la scurt timp după o cezariană. Anul acesta, medicii de la Spitalul Judeţean au fost acuzaţi de malpraxis după decesul unei bătrâne de 72 de ani care a fost trimisă acasă după ce a fost pasată timp de două zile între secţiile unităţii spitaliceşti.