MENIU

Anastase va discuta cu premierul şi ministrul de Externe pentru facilitarea votului în diaspora

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, la o întâlnire cu asociaţiile de români din Italia, că va discuta cu ministrul de Externe şi cu premierul pentru găsirea unor soluţii în ce priveşte creşterea numărului de secţii de votare pentru diasporă, la alegerile europarlamentare.

Anastase şi-a exprimat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii asociaţiilor româneşti din Italia, sprijinul "fără echivoc" pentru asigurarea posibilităţii tuturor românilor din Italia de a-şi exprima votul, la viitoarele alegeri, arătând că această problemă ar putea fi rezolvată prin introducerea votului electronic, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat importanţa noului sistem de vot uninominal pentru responsabilizarea clasei politice în ceea ce priveşte românii care se află în străinătate. "Este un instrument care trebuie folosit, trebuie să învăţăm să-l folosim", a susţinut Roberta Anastase în cadrul discuţiei cu românii din Peninsulă, apreciind, totodată, că "primul exerciţiu al votului uninominal a fost un prim experiment, iar sistemul trebuie îmbunătăţit".
Mai multe articole despre:
alegeri vot premier diaspora Roberta Anastase