MENIU

Anastase spune că Geoană nu cunoaşte procedurile privind desemnarea premierului

Foto: NewsIn

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, spune despre şeful Senatului Mircea Geoană, care a anunţat intenţia de a convoca şedinţa conducerii Parlamentului la primirea propunerii de premier, că nu cunoaşte procedurile şi că aşteaptă de la liderul PSD un temei legal pentru întrunirea Birourilor Permanente reunite.

Anastase a precizat pentru NewsIn că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, poate sesiza personal Curtea Constituţională, însă ar putea avea "surprize", descoperind decizii mai vechi ale CCR în legătură cu problema desemnării premierului. Anastase a adăugat că Geoană nu a fost consiliat corect în legătură cu procedura de urmat odată cu desemnarea premierului şi că Birourile Permanente reunite s-ar putea convoca eventual pentru stabilirea procedurii de audiere în comisii şi vot în plen pentru noul Guvern.

"Nu am primit niciun telefon de la domnul Mircea Geoană privind convocarea Birourilor Permanente şi nu înţeleg care ar fi obiectul acestei şedinţei, poate doar de a stabili procedura de audiere în comisii şi a votului în plen a noului Guvern. Domnul Geoană s-a străduit să reproducă o parte din declaraţiile lui Crin Antonescu referitoare la procedura parlamentară, însă dl Antonescu nu este de urmat în privinţa regulamentelor, mai ales că nu prea a călcat prin Parlament. Sunt nişte declaraţii halucinante pe care un preşedinte al Senatului responsabil ar trebui să le analizeze. Să citească Constituţia, acolo este stipulat foarte clar care este procedura când este desemnat un premier", a comentat Anastase, pentru NewsIn, anunţul lui Geoană privind sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu conflictul între Parlament şi Preşedinţie. "Dacă doreşte să sesizeze CCR, dl Geoană poate s-o facă personal. S-ar putea însă să aibă surprize şi să găsească decizii deja date al Curţii pe subiectul desemnării premierului", a subliniat Anastase.

Democrat-liberala a precizat că aşteaptă ca preşedintele Senatului să-i solicite convocarea şedinţei pe un temei regulamentar.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat joi că va convoca Birourile permanente reunite ale Parlamentului "de îndată" ce va primi solicitarea cu primul-ministru desemnat, pentru a sesiza Curtea Constituţională în legătură cu conflictul între instituţiile statului - Parlament şi Preşedinţie.