MENIU

Anastase l-a acuzat pe Bănicioiu că i-ar fi hărţuit o secretară

foto: NewsIN
Anastase: Domnule Bănicioiu, între noi, colegial, dacă s-a întâmplat ceea ce mi-a spus secretara mea, este foarte grav

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, l-a acuzat, în timpul primei şedinţei de Birou Permant de miercuri, pe social-democratul Nicolae Bănicioiu că i-ar fi hărţuit secretara şi a ameninţat că o va susţine să meargă în instanţă împotriva lui, dacă acuzaţiile se probează.

Discuţia aprinsă din Biroul Permanent a pornit de la un incident produs în cadrul comisiei Udrea. Este vorba de un document al ministrului în care numele Orban era ortografiat "Organ", document pe care o secretară a Robertei Anastase l-a luat pentru a-l corecta. Preşedintele Camerei susţine că angajata i s-a plâns că a fost bruscată, iar Bănicioiu susţine că de fapt angajata încerca să sustragă documentul. Membrii Comisiei au decis atunci să sesizeze secretarul general al Camerei în acest caz pentru a lămuri incidentul, acuzând  "tentativa de sustragere" a documentului.

Termenul "sustragere"a fost cel care a iritat-o pe Anastase, care i-a cerut lui Bănicioiu să nu mai folosească un cuvânt cu semnificaţii atât de grave, mai ales în condiţiile în care există martori care spun că social-democratul a bruscat-o pe secretară, încercând să o forţeze să intre în sala Comisiei.

Preşedintele Camerei a spus că a sesizat Comisia de disciplină în acest caz şi a insistat că, dacă se va dovedi că secretara a procedat greşit, va lua măsurile care se impun.

Roberta Anastase: Vă spun, domnule Bănicioiu, între noi, colegial, dacă s-a întâmplat ceea ce mi-a spus secretara mea, este foarte grav, domnule Bănicioiu, că aţi pus mâna pe ea, că aţi încercat s-o introduceţi în comisie şi că, numai ţipând, dumneavoastră v-aţi oprit. Este foarte grav.

Nicolae Bănicioiu: Doamnă preşedinte, n-am pus mâna pe ea, ca să vă liniştiţi.

Roberta Anastase: Deci, eu vă spun doar ceea ce mi-a povestit ea.

Nicolae Bănicioiu: Nu, nu. Dumneavoastră nu eraţi acolo...

Roberta Anastase: Şi atunci este grav, domnule Bănicioiu.

Nicolae Bănicioiu: Doamnă preşedinte, este grav ce faceţi dumneavoastră. Deci, nu a pus nimeni mâna pe ea, nici eu, nici altcineva. Folosiţi termeni de genul hărţuire, fără să aveţi habar, pentru că nu aţi fost acolo, doamnă preşedinte. Deci, ceea ce spuneţi dumneavoastră este foarte grav.

Roberta Anastase: Domnule Bănicioiu, lăsaţi-mă să vorbesc, pentru că asta chiar este o lipsă de eleganţă din partea dumneavoastră.

Nicolae Bănicioiu: Păi, nu mai vorbiţi prostii...

Roberta Anastase: Nu vă este ruşine, domnule Bănicioiu? Dar cum vă permiteţi să vorbiţi în felul acesta?

Nicolae Bănicioiu: Dar dumneavoastră cum vă permiteţi să mă acuzaţi pe mine că hărţuiesc pe cineva?

Roberta Anastase: Domnule Bănicioiu, o să sesizez Comisia juridică şi de disciplină în ceea ce vă priveşte.

Nicolae Bănicioiu: Să sesizaţi, chiar vă rog. Şi v-aş ruga să vă controlaţi. Cum adică? 

Cei doi membri ai Biroului Permanent au continuat discuţia în contradictoriu până la finaul şedinţei, recurgând şi la jigniri. Iritat că preşedintele Camerei i-a spus că este lipsit de eleganţă să vorbească în acelaşi timp cu ea, Bănicioiu i-a spus Robertei Anastase că vorbeşte "prostii". Discuţia s-a încheiat cu o afirmaţia preşedintelui Camerei, potrivit căreia va sesiza Comisia juridică şi de disciplină în cazul lui Bănicioiu.