MENIU

Anamaria Marinca, Radu Jude şi Cristian Mungiu prezenţi la Festivalul de Film de la Berlin

Foto: Youtube

Actriţa Anamaria Marinca, regizorii Gabriel Achim, Cristian Mungiu şi Radu Jude sunt doar câţiva dintre reprezentanţii cinematografiei din România care vor ajunge la cea de-a 59-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin. Evenimentul recompensează cele mai reuşite producţii pentru marele ecran, dar lansează şi premiere mondiale.

Anamaria Marinca, actriţa care şi-a demonstrat până acum talentul în roluri de compoziţie va fi prezentă la festival cu un film horror, la secţiunea "Panorama".

Marinca joacă rolul Annei Darvulia, confidenta lui Elisabetei Bathory, una dintre cele mai controversate figuri feminine ale secolului XVII, în pelicula "Contesa".

Alături de Anamaria Marinca joacă William Hurt şi Daniel Bruhl. La aceeaşi secţiune intră şi filmul "Amintiri din epoca de aur", la care au colaborat mai mulţi regizori români, printre care Cristian Mungiu, Hanno Hoffer şi Răzvan Mărculescu.

După "Lampa cu căciulă", care i-a adus premiul pentru "Cel mai bun scurtmetraj" la Sundance, cel mai important festival de film independent din SUA, pentru regizorul Radu Jude a sosit vremea producţiilor mari. El va prezenta la Berlin lungmetrajul "Cea mai fericită fată din lume", o tragicomedie despre oameni obişnuiţi în situaţii inedite.

Una dintre secţiunile la care România a câştigat deja un Urs de Aur pentru scurtmetrajul "O zi bună de plajă" al lui Bogdan Mustaţă va avea în acest an, cel mai probabil, două titluri româneşti în competiţie.

Astfel, la "Berlinale Shorts" vor prezenţi Gabrie Achim cu "Bric-brac" şi Paul Negoescu cu "Renovare".