MENIU

"Amintiri din Epoca de Aur" şi "Cea mai fericită fată din lume" la Festivalul de Film de la Varşovia

Foto: www.filmetari.com

Filmele "Amintiri din Epoca de Aur", " Poliţist, adjectiv" şi "Cea mai fericită fată din lume", vor participa la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia, care are loc între 9 şi 18 octombrie, informează reprezentanţii Institutului Cultural Român Varşovia.

"Amintiri din Epoca de Aur", filmul lui Cristian Mungiu şi Constantin Popescu, se află în competiţia oficială a festivalului, iar "Poliţist, adjectiv" al lui Corneliu Porumboiu, şi "Cea mai fericită fată din lume" regizat de Radu Jude sunt proiectate într-o secţiune specială, dedicată filmelor recent premiate la diverse festivaluri.

În cadrul secţiunii scurt-metraj va fi prezentat filmul românesc "Înainte şi după 22/12/1989" de Andrei Cohn.

Festivalul de la Varşovia a fost recent acceptat în cel mai select circuit festivalier din lume, alături de festivalurile de la Cannes, Berlin, Veneţia, San Sebastian, Locarno, Karlovy Vary, Tokyo, Mar del Plata, Moscova, Montreal, Shanghai şi Cairo. Ediţia 2009 a festivalului înseamnă 200 de premiere cinematografice. Cel mai important premiu al festivalului, Premiul Primarului Oraşului Varşovia, este de 25.000 de euro.

Presa poloneză nominalizează filmul lui Corneliu Porumboiu drept unul dintre cele mai aşteptate.