MENIU

Americanii cumpără suveniruri cu imaginea noului preşedinte

Foto: RTV

În plină criză financiară şi economică, industria americană a suvenirurilor merge din plin. Iar vedetea de pe urma căreia se profită din plin, în ultima vreme, este noul lider de la Casa Albă, Barack Obama.

Toate obiecteele care au legătură cu noul lider de la Casa Albă se vând ca pâinea caldă. De la tricouri şi şepci la căni şi pixuri, totul se vinde.

"Pot fi cumpăraţi butoni de cămaşă inscripţionaţi cu Obama, ace de cravată, şepci, batoane de ciocolată. Avem sos iute Obama, hanorace, tricouri, pălării, căni. Se vând foarte bine şi obiectele imprimate cu poza lui Obama, orice are poza lui, parcă ar fi Papa. Orice are imaginea lui este un succes de piaţă", a declarat Jim Warlick, patron magazin.

Suvenirurile politice sunt singurele care nu rămân pe stoc. Mai mult chiar, proprietarii de magazine care au făcut comenzi mai mari pentru obiecte inscripţionate cu numele sau imaginea lui Barack Obama se felicită pentru afacere.

Practic, americanii simt că venirea la Casa Albă a primului preşedinte de culoare este un moment istoric ce merită conservat. Obamamania a cuprins şi autorităţile locale. Societatea de transport în comun din Washington va emite în curând 5 milioane de bilete de tren şi metrou cu imaginea preşedintelui Barack Obama.

Mai multe articole despre:
americani criză magazine suveniruri Barack Obama