MENIU

Alţi şase urşi au fost capturaţi în zona Castelului Peleş şi vor fi duşi pe un fond de vânătoare

Foto: Realitatea TV
Şase urşi au fost capturaţi marţi noapte.

Acţiunea de relocare a urşilor din Sinaia a continuat şi marţi noapte. Silvicultorii au reuşit să prindă şase exemplare. Surpriza a fost capturarea unei ursoaice care avea patru pui. Un astfel de animal are, de obicei, maximum doi pui.

Silvicultorii au prins marţi noapte şase urşi în zona Castelului Peleş. Primul capturat a fost un urs. Venirea nopţii a adus o surpriză. De cuşcă s-a apropiat o ursoaică ce avea patru pui.

Cum în cuşcă nu a intrat toată familia, doi dintre pui au fost tranchilizaţi după ce s-au urcat într-un copac. Autorităţile spun că strângerea urşilor este o soluţie provizorie.

Reprezentanţii Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice Braşov, cu ajutorul cărora sunt capturaţi urşii din Sinaia, spun că animalele vor fi relocate pe fondul de vânătoare al Regiei Naţionale a Pădurilor, în Munţii Făgăraş.

Totdată, primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că intenţionează ca, anul viitor, să creeze o rezervaţie de urşi, cu ajutorul celor de la Romsilva. "Nu o să putem lua toţi urşii din Bucegi. Chiar şi după această acţiune de relocare a celor 25 de exemplare, în fondul cinegetic Sinaia vor mai rămâne peste 30 de urşi. Având în vedere faptul că numărul urşilor din zona noastră se modifică continuu, soluţia oferită de experţi este una temporară", a precizat Vlad Oprea.

Ministerul Mediului a emis aviz pentru capturarea şi relocarea a 25 de urşi din Sinaia care i-au speriat pe localnici şi turişti. Deja au fost capturate 12 animale.

Zonele expuse cel mai mult pericolului reprezentat de prezenţa urşilor sunt Drumul Cota 1400 - Sinaia, Taverna Sârbului, Cabana Schiorilor, Complexul Peleş, Tirul cu Porumbei, Malul Spitalului şi Cumpătu (zona Zamora).

Mai multe articole despre:
Sinaia animale urşi relocare capcane