MENIU

Alerta de la universitatea din Florida a fost ridicată

Foto: baynews9.com

Alerta de la Universitatea South Florida din Tampa s-a încheiat, fără ca pentru moment să se ştie dacă poliţia a găsit în campus bărbatul înarmat despre care vorbise conducerea instituţiei, informează Fox News.

Poliţia a fost chemată în campus, iar studenţilor li s-a spus să rămână interior, după ce un bărbat înarmat a fost văzut în perimetrul universităţii. Potrivit Fox News, era vorba despre un bărbat în stare emoţională fragilă, care îşi căuta iubita, angajată a bibliotecii facultăţii. Alerta a fost ridicată după scurt timp, fără ca poliţia să precizeze dacă bărbatul suspect a fost găsit sau nu. Niciun detaliu despre anchetă nu a fost dat publicităţii.

"Poliţia universităţii şi poliţia din Tampa au cercetat perimetrul", se anunţa pe site-ul universităţii. "Vă rugăm să vă reluaţi activităţile obişnuite. Vă vom furniza noi informaţii, imediat ce le vom avea", se mai arată pe site.

Anterior, conducerea instituţiei publicase pe site un apel ca toate persoanele din campus să rămână în interior cu uşile încuiate până la noi ordine, existând informaţii că în zonă a fost văzut un bărbat înarmat. Conducerea universităţii a alertat de asemenea studenţii prim e-mailuri şi SMS-uri, precum şi prin mesaje afişate pe ecranele electronice din campus.

Circa 55.000 de persoane se află în mod obişnuit în campusul Universităţii South Florida de la Tampa. Semestrul universitar tocmai s-a încheiat însă, iar în campus se aflau mai puţini studenţi decât de obicei.

Incidentele armate sunt destul de frecvente în Statele Unite, inclusiv în instituţiile de învăţământ. În 16 aprilie 2007, un student sud-coreean cu tulburări psihice a ucis 32 de persoane la universitatea Virginia Tech din Blacksburg, Virginia, apoi s-a sinucis.

Mai multe articole despre:
SUA armă universitate Florida bărbat Tâmpa