MENIU

Al treilea film din seria "Cronicile din Narnia" va fi lansat în 2010

Foto: imdb.com

Al treilea film din seria "Cronicile din Narnia" ("The Voyage of the Dawn Treader") va fi lansat în 2010, după ce 20th Century Fox a semnat o colaborare cu producătorul principal al seriei, Walden Media.

La o lună după ce Walt Disney a decis să retragă cofinanţarea celui de-al treilea film din serie, Walden Media a găsit un nou partener. Astfel, Fox va produce "The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader". Cele două companii de producţie discută încă bugetul, estimat la 140 de milioane de dolari, dar speră să înceapă filmările la sfârşitul verii, pentru a putea lansa noul film în 2010.

În luna decembrie, Walt Disney a anunţat că va sista filmările la a treia producţie din seria "Cronicile din Narnia", din raţiuni financiare. După retragerea Disney, se estima că există şanse foarte mici ca producătorul principal să finalizeze producţia pe cont propriu.

Seria "Cronicile din Narnia", inspirată de cartea lui C.S. Lewis, este o poveste de aventuri destinată, în principal, publicului tânăr. Primul film din serie, "The Lion, the Witch and the Wardrobe", a primit, în 2006, Oscarul pentru machiaj şi a avut alte două nominalizări, la categoriile "cel mai bun sunet" şi "cele mai bune efecte vizuale".

 

Mai multe articole despre:
Walt Disney