MENIU

Al-Qaida ameninţă Germania înainte de alegerile de duminică

Foto: IntelCenter

Reţeaua extremistă al-Qaida a reluat ameninţările împotriva Germaniei înaintea alegerilor legislative de duminică, într-o nouă înregistrare video, a treia într-o săptămână.

Cel de-al treilea mesaj lansat de Abu Talha, membru al reţelei teroriste, a fost postat pe internet joi cu titlul "O Allah I Love You 2", a anunţat un centru de supraveghere a site-urilor islamiste, cu sediul în Statele Unite, IntelCenter. Autorul înregistrării vorbeşte în limba germană, informează NewsIn.

"Ameninţarea privind lansarea unui atac de către al-Qaida sau de către persoanele apropiate grupării în Germania asupra intereselor germane din străinătate se situează la un nivel ridicat" după cum arată precedentele declaraţii ale lui Abu Talha, precizează IntelCenter. "Ameninţarea va avea un nivel ridicat înaintea alegerilor din 27 septembrie şi va rămâne în vigoare şi după încheierea scrutinului", adaugă centrul american.

Într-o înregistrare din 18 septembrie, Abu Talha, un bărbat în vârstă de 32 de ani care a locuit la Bonn, potrivit serviciilor germane de securitate, a afirmat că cetăţenii germani vor avea parte de "o trezire dureroasă" după alegeri, dacă acestea vor fi câştigate de actualul cancelar, Angela Merkel.

Abu Talha, identificat de autorităţile germane în persoana lui Bekkay Harrach, un cetăţean german de origine marocană, a cerut, de asemenea, Berlinului retragerea celor 4.200 de militari din Afganistan, ameninţând că, în caz contrar, al-Qaida va lansa un atac în Germania.
Mai multe articole despre:
terorişti Germania alegeri atac al-Qaida