MENIU

Al cincilea suspect în scandalul de la mall va fi cercetat în stare de libertate

Foto: Gandul.info
Alexandru Udrea s-a prezentat, astăzi, de bunăvoie la Judecătoria Sectorului 6.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 l-au lăsat liber şi pe cel de-al cincilea inculpat din cazul altercaţiei de sâmbătă de la Plaza Mall, care face parte din clanul Preda. Acesta va fi cercetat în stare de libertate, la fel ca ceilalţi patru suspecţi în cazul scandalului de mall.

Judecătorii au respins propunerea procurorilor care ceruseră arestarealui Alexandru Udrea în lipsă. Asta pentru că suspectul nu fusese găsitde poliţişti. S-a prezentat însă în faţa magistraţilor marţi.

Totodată, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 au declarat recursîmpotriva deciziei instanţei de a-l lăsa liber pe Alexandru Udrea.

Udrea este cel de-al cincilea suspect implicat în scandalul de la mall.Ceilalţi patru suspecţi au fost eliberaţi de judecători. 

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 apreciază că, în cazulincidentului de sâmbătă, din Plaza Mall, organele de urmărire nu auadus probe certe din care să rezulte că trei dintre persoanele reţinutese fac vinovate de grava tulburare a liniştii publice, potrivitmotivării instanţei.

Astfel, nici în cuprinsul rezoluţiei de începere a urmăririi penale şinici în rezoluţia de punere în mişcare a acţiunii penale nu estedescrisă fapta săvârşită de inculpaţi, în sensul că nu se precizeazăcare a fost activitatea infracţională a acestora, susţin magistraţii,în motivarea deciziei prin care au dispus cercetarea în stare delibertate a trei dintre cele cinci persoane reţinute. 

Mai multe persoane din clanul Preda au fost implicate,sâmbătă, 21 februarie, într-o altercaţie cu agenţii firmei care asigurapaza în Plaza Mall, fiind rănite mai multe persoane.

Duminică, Judecătoria Sectorului 6 nu a fost de acord ca trei dintrecei cinci să fie arestaţi preventiv, dar a decis să discute propunereade arestare preventivă a lui Eugen Preda abia luni, când acesta a şifost, la rândul lui, lăsat liber de instanţă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a declarat recurs.

Tribunalul Bucureşti va judeca, vineri, recursul procurorilor ladecizia Judecătoriei Sectorului 6, prin care s-a hotărât ca trei dintrepersoanele reţinute în urma altercaţiei de sâmbătă seara de la PlazaMall să fie cercetate în stare de libertate.

Este vorba despre Andrei Bădulă, Petre Pascu şi Marian Scarlat. Aceştiasunt acuzaţi de ultraj şi tulburarea liniştii publice.

Liderul clanului din care fac parte cei patru, Eugen Preda, este acuzatde ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi alte violenţe, precum şipentru port ilegal de armă albă.

Eugen Preda a fost, până luni, când a fost demis, subofiţer şi figurala centrul sportiv Dinamo Braşov, subordonat MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor, din partea căruia a câştigat premiisportive importante.

Eugen Preda a mai fost cercetat de poliţişti tot pentru acte de violenţă.

Mai multe articole despre:
scandal mall