MENIU

Aglomeraţie pe aeroporturi, în gări şi în vămi odată cu încheierea vacanţei de iarnă

Foto: RTV
Cei care şi-au luat bilet în ziua plecării au călătorit în picioare

După sărbători, românii se întorc la muncă în străinătate. Cei care nu au plecat cu maşina au fost în aeroportul Băneasa. Cursele spre Spania şi Italia au fost cele mai aglomerate. Şi cum la aglomeraţie, apar şi problemele, românii au dat şi de această dată, de cozi.

Aglomeraţie pe Aeroportul Băneasa. După sărbători, românii se întorc la muncă în străinătate. Cei care nu au plecat cu maşina au fost în aeroportul Băneasa. Spania şi Italia au fost cele mai aglomerate curse. Din cele 14 curse aeriene care au plecat luni de pe Aeroportul Băneasa, 12 au avut ca destinaţii Italia sau Spania, ţările unde lucrează cei mai mulţi români.

Oamenii au fost nemulţumiţi că au stat foarte mult timp la cozi din cauza aglomeraţiei. În plus au trebuit să plătească o taxă de şapte euro pentru fiecare bagaj.

Şi Gara de Nord din Bucureşti a fost duminică seară un adevărat furnicar. Trenurile dinspre munte au fost printre cele mai aglomerate. Chiar dacă mulţi dintre pasageri au mers în picioare, amintirea unei vacanţe pe pârtie i-a făcut pe oameni să uite de neajunsurile călătoriei.

Tot din cauza aglomeraţiei au suferit şi călătorii din trenul accelerat Deva-Bucureşti. Mulţi oameni au mers în picioare pentru că, susţin ei, au primit bilete într-un vagon inexistent.  

"Cinci vagoane, dar ei au vândut încă unul practic să mai scoată nişte bani. Le spun oamenilor că de fapt acel vagon nu există. După o întârziere de o oră a trenului în care am stat în gară la Craiova, în frig, am plătit 370.000 de lei ca să stau în picioare", a declarat un turist.

Trenurile au fost aglomerate şi pentru că, de luni, elevii şi studenţii au reînceput cursurile, iar cei care au fost în concediu de sărbători s-au întors la muncă.

Şi traficul prin Vama Porţile de Fier I a crescut în ultimele 24 de ore cu 50%, după ce românii care lucrează în străinătate s-au întorc la locurile lor de muncă.

Astfel, dacă în primele trei zile au ieşit din România prin Porţile de Fier I 1.500 de cetăţeni români, cu 330 mijloace de transport,  în ziua de 4 ianuarie au tranzitat acest punct de trecere a frontierei 3.400 de cetăţeni români  şi 600 de cetăţeni străini cu peste 1.400 mijloace de transport.

"Scurtarea cu mult a distanţei de deplasare până la locul de muncă din străinătate îi determină pe mulţi dintre conaţionalii noştri, rezidenţi în Italia, Spania şi Franţa să părăsească  România, ieşind prin Porţile de Fier I", a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisarul şef Valeriu Pera.

Mai multe articole despre:
munte trenuri bilete turişti vagoane aglomeraţie locuri