MENIU

Aglomeraţie mare şi ore întregi de aşteptare la predarea buletinelor de vot

Predarea buletinelor de vot

Procesul de predare a buletinelor nu s-a încheiat nici după ore întregi în care preşedinţii secţiilor au stat la coadă.

Agitaţie mare şi în birourile electorale din ţară. În mai toate judeţele preşedinţii secţiilor au stat la rând ca să predea buletinele de vot. Procesul de predare nu se terminase nici luni de dimineaţă.

În Bistriţa, toate cele 14 secţii speciale au adus buletinele de vot până la ora 22.00. La Biroul Electoral judeţean încă mai erau aduşi saci cu voturi de dimineaţă. La Timişoara, până la ora 2 1.00, 80 de secţii din cele 689 aduseseră sacii cu buletine. Numărarea voturilor a fost întârziată pentru că mai mulţi preşedinţi de secţii au completat greşit provesele verbale de predare. A fost nevoie ca documentele să fie refăcute. Reprezentanţii ultimelor secţii de votare din judeţ au ajuns aici în jurul orei 8.

La Braşov, primii preşedinţi de secţii de votare au început să aducă sacii cu buletine după ora 23. La miezul nopţii, doar 35 din cele 510 secţii de votare predaseră buletinele. Claudiu Petra, purtător de cuvânt al BEJ, a declarat: \"Noi sperăm că ultimul preşedinte va pleca la ora 10, luni dimineaţa, dar probabil între 12 şi 14 este o estimare realistă\".

Şi la Constanţa a fost agitaţie mare. Preşedinţii secţiilor de votare au stat la rând pentru a putea preda sacii cu voturi. La Bacău până la ora două noaptea, doar 50 de secţii din cele 692 din tot judeţul predaseră sacii cu buletinele de vot. În Prahova până la ora 2, buletinele din aproape jumătate din cele 719 de secţii au fost aduse. Aici preşedinţii secţiilor au primit bonuri de ordine la intrare, pentru o mai bună organizare.