MENIU

Agenţiile de turism se aşteaptă la vânzări cu 20% mai mici faţă de 2008

Foto: Realitatea TV

Agenţiile de turism se aşteapă la vânzări mai mici cu 20% în aceast an faţă de 2008. Motivul? Mai puţini români care pleacă în vacanţă pe tărâmuri străine, dar şi pachete turistice cu preţuri de criză. De cealaltă parte, litoralul românesc va avea de câştigat în această vară, cel puţin prin turismul de weekend.

Destinaţiile externe au început să fie alese în funcţie de preţul serviciilor turistice. 

"Pleacă mai puţini români în străinătate, pachete mai ieftine. Nu vorbim de segmentul vacanţelor de lux preferat de aceleaşi persoane. Este vorba despre vacanţele cu preţ mediu", a declarat Corina Martin, preşedinte ANAT.

Turcia şi Spania apar din ce în ce mai puţin în opţiunile românilor plecaţi în vacanţă. Tot mai mulţi români îşi fac bagajele pentru staţiunile din Grecia, unde ofertele sunt mult mai accesibile. Pachetele turistice vândute în acest an au preţuri, în medie cu 2-300 de euro mai mici faţă de anul trecut.

Turismul din România nu a scăpat însă de probleme. Litoralul românesc a avut de câştigat în această vară de pe urma tichetelor de vacanţă. Până acum au fost vândute tichete în valoare de 1 milion de euro, la peste 200 de companii private şi instituţii publice.