MENIU

Agenda culturală bucureşteană pentru săptămâna 23 februarie-1 martie

Foto: www.underlondon.ro

Agenda culturală bucureşteană pentru săptămâna 23 februarie-1 martie include, printre altele, un film clasic de excepţie , "Departe de lumea dezlănţuită", unul în premieră, despre iluzionistul Harry Houdini, spectacole de umor cu trupele Show Time şi Planeta Moldova, dar şi balet, pe scena Operei.

Luni, 23 februarie, Cinemateca Română va proiecta la sala Eforie, de la ora 18.00, unul dintre cele mai apreciate filme ale anilor '60: "Departe de lumea dezlănţuită", cu Julie Christie, Terence Stamp, Peter Finch şi Alan Bates în rolurile principale. "Este un film în vârstă, are mai bine de 40 de ani. Este un film respectabil. Povestea este a lui Thomas Hardy, iar regizorul cucereşte prin amestecul de allegro-uri epice, acorduri lirice şi minuţia de artizan cu care schiţează, tipologic, apariţiile cât de episodice. Este filmul bizar în care hoiturile oilor pe nisipul spălat de talazuri furnizează secvenţe de intensă frumuseţe. Din păcate, în ultima parte a acestui prea lung film romanesc, regizorul cedează, probabil, presiunii producătorului, înclinând balanţa spre melodrama facilă. Dar, poate mă înşel! După 40 de ani, orice film dă un nou examen în faţa publicului", este recomandarea făcută de criticul Tudor Caranfil.  

Amatorii de stand-up comedy au ocazia să vadă marţi, 24 februarie, la Glendale Art Cafe, spectacolul trupei Show Time, care va începe la ora 21.00. Protagoniştii spectacolului sunt tinerii Tibi Neuronu, Cristian Dumitru şi Cătălin Bordea, iar biletul costă 20 de lei.

Miercuri, 25 februarie, la Sala Rondă a Centrului Naţional de Dans din incinta Teatrului Naţional va avea loc reprezentaţia "You come to see the show and you’ll get an extra burger!", un spectacol în care muzica şi dansul alternează cu momente de lectură în limba engleză. Spectacolul este diferit de la o reprezentaţie la alta, lasând impresia unei repetiţii cu public. Proiectul are la bază un concept realizat de Mihai Mihalcea & Solitude Project, care semnează atât textul, cât şi coregrafia. Preţul unui bilet este de 10 lei întreg şi 7 lei, cu reducere.

O zi mai târziu, la Clubul Ţăranului Român, nonconformiştii din trupa Planeta Moldova prezintă "Antishow", un spectacol interzis celor sub 18 ani. Cei care sunt curioşi să afle, la faţa locului, motivele acestei inderdicţii trebuie să plătească 20 de lei.

Începând de vineri, 27 februarie, în cinematografe va rula filmul "Death Defying Acts" (Houdini: Ultimul magician), în regia lui Gillian Armstrong. În rolurile principale joacă popularii Catherine Zeta-Jones şi Guy Pearce, iar scenariul peliculei confirmă apetitul producătorilor de la Hollywood pentru poveştile cu iluzionişti, remarcat în ultimii ani şi în succesele "The Prestige" şi "The Illusionist". Filmul va putea fi văzut la Hollywood Multiplex, Movieplex şi Cityplex.

Tot vineri, trupa indie The Amsterdams va susţine un concert în Control Club, de la ora 21.00. Trupa a concertat în 2008 pe scenele cunoscutelor festivaluri B'EstFest, Peninsula şi Stufstock, precum şi la Europa Vox, în Franţa. Biletul de intrare costă 15 lei.

Teatrul Act invită publicul sâmbătă, 28 februarie, la ora 19.00, la piesa "Oraşul" de Evgheni Griskovet, regizat de Cristi Juncu. Din distribuţie fac parte Florin Zamfirescu şi fiul său, Vlad, precum şi Nadiana Sălăgean, Gheorghe Ifrim şi Constantin Dragănescu. Biletul costă 20 de lei integral şi 15 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

De Mărţişor, la Opera Română, este programat, de la ora 18.30, spectacolul de balet "Femei". Gheorghe Iancu semnează regia şi coregrafia, iar scenariul este inspirat de scrierile lui Cehov. Din distribuţie fac parte Corina Dumitrescu, Adela Crăciun, Gici Ungureanu, Alin Gheorghiu, Laura Blică Toader şi Gabriela Popovici. Preţul biletului variază între 7,42 şi 63,6 de lei.
Mai multe articole despre:
film teatru spectacole agenda culturală