MENIU

Aeroportul Baneasa confirmă că toate zborurile SkyEurope au fost anulate "pe o perioadă nelimitată"

Un fost mecanic al Boeing a fost numit preşedinte al diviziei de avioane comercialeFoto: boeing.com

Toate cursele operate de compania low-cost slovacă SkyEurope de pe aeroportul Băneasa au fost anulate "pe o perioadă nelimitată", au declarat, marţi, pentru Agenţia NewsIn, reprezentanţii aeroportului internaţional Aurel Vlaicu.

"Luni seară, reprezentanţii SkyEurope ne-au informat că toate zborurile companiei sunt anulate pe o perioadă nelimitată. SkyEurope opera de pe aeroportul Băneasa până în 14 curse săptămânal", au spus reprezentanţii aeroportului Băneasa.

Reprezentanţii SkyEurope din România nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii acestei ştiri.

SkyEurope a decis luni seară să-şi anuleze toate zborurile, cele mai multe dintre acestea fiind cu plecare din Bratislava, Praga şi Paris, relatează AFP. Într-un comunicat, SkyEurope a indicat că, din această cauză, mai multe mii de pasageri au fost blocaţi pe diferite aeroporturi europene.

Creată în 2001, SkyEurope a intrat în insolvenţă în luna iunie, în urma unor importante dificultăţi financiare. Zborurile operate de compania slovacă fuseseră deja perturbate la Paris-Orly şi Bucureşti. Din Viena, SkyEurope deservea şi aeroporturile din Amsterdam, Bruxelles, Barcelona, Lisabona, Napoli, Atena şi Bucureşti.

În 2008, SkyEurope a transportat 3,76 milioane pasageri şi a avut o cifră de afaceri de 260,9 milioane euro. Pierderea netă a companiei s-a cifrat la aproape 60 milioane euro, iar datoriile însumau 176,8 milioane euro. În primul trimestru din 2009, numărul pasagerilor transportaţi a coborât la 1,25 milioane, fapt ce a determinat SkyEurope să-şi diminueze capacităţile de transport de la 14 la 7 avioane.

Mai multe articole despre:
zboruri anulare Aeroportul Băneasa SkyEurope