MENIU

Adriana Pană, secretar de stat: Persoanele care au fost prinse copiind la examenul de titularizare nu mai au dreptul de a preda

Foto: gazetadebistrita.ro
Adriana Pană: Persoanele care au fost prinse copiind, şi-au ratat şansa de a profesa în educaţie

"Persoanele care au fost prinse copiind în cadrul examenului de titularizare nu vor mai avea dreptul de a preda pentru cel puţin un an", a declarat, pentru REALITATEA.NET, Adriana Pană, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei.

Adriana Pană a explicat pentru REALITATEA.NET procedura în cazul candidaţilor care au fost prinşi că au copiat la examenul de titularizare.

"În primul rând, vreau să fac o precizare. Vorbim la nivel naţional de 18 cazuri dintr-un total de peste 70.000 de candidaţi care concurează pe 13.270 de posturi de titularizare. Vorbim de cazuri izolate la nivel naţional, iar aceste persoane nu vor mai avea dreptul de a profesa în învăţământ, pentru cel puţin un an. Mai mult decât atât, trebuie să precizez faptul că vorbim nu numai de un examen de tilularizare, ci vobim aici şi de posturi de suplinire, detaşare. Prin urmare, persoanele care au fost eliminate din examen şi-au ratat pentru acest an orice şansă de a profesa în învăţământ", a explicat Adriana Pană.

Citeşte şi Trei candidaţi la examenul de titularizare din Capitală au fost daţi eliminaţi din examen

Un candidat din Iaşi a încercat să copieze la examenul de titularizare cu un dispozitiv mp4

Mai multe articole despre:
educaţie MEC titularizare posturi