MENIU

Adrian Năstase: Traian Băsescu a dat un test relaţiei cu PSD-ul

Adrian Năstase: PSD nu este într-o relaţie de vasalitate cu PD-L.
Foto: Ziare.com

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat la Realitatea Zilei că Preşedintele României Traian Băsescu a încercat să dea un test PSD-ului.

Năstase susţine că premierul Emil Boc a permis publicarea în Monitorul Oficial a propunerilor făcute de Gabriel Oprea pentru numirea în funcţie a unor persoane din cadrul MIRA, după ce a fost sfătuit astfel de către Traian Băsescu.

Adrian Năstase a mai adăugat că "răspunsul pentru "testul" dat de către Traian Băsescu a fost unul foarte clar: s-a dorit să nu se considere cumva că PSD este într-o relaţie de vasalitate cu PD-L."

"Din punctul meu de vedere, ceea ce a determinat toată această tensiune, inclusiv în cadrul PSD, este nerespectarea din partea premierului Boc a înţelegerii pe care dânsul a semnat-o. Conform acelei înţelegeri între cele două partide numirile în funcţie la nivel guvernamental se puteau face numai în baza propunerilor forurilor competente statutare ale celor două părţi. Din ce am aflat de la Mircea Geoană, acesta a vorbit la telefon cu Emil Boc şi i-a cerut să nu publice aceste numiri în Monitorul Oficial. A fost ţinut textul de la Monitorul Oficial până la două noaptea astfel încât să se poată face aceste numiri şi pentru a-i pune în faţa unui fapt împlinit pe cei din PSD" a completat Adrian Năstase.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat luni că formaţiunea îi retrage sprijinul politic lui Gabriel Oprea. "Am discutat  situaţia creată prin gestul lui Gabriel Oprea care a încălcat în mod deliberat mecanismul de numire în funcţie a unor persoane din cadrul MIRA. Această situaţie încalcă mecanismul de funcţionare din partid şi protocolul de funcţionare a coaliţiei", a explicat Geoană. Decizia de retragere a sprijinului politic a fost luată cu majoritate de voturi.