MENIU

Adrian Năstase: Michael Jackson a fost ca o pastilă pentru frustrările adunate de români în zeci de ani

Foto: thebosh.com

Fostul premier Adrian Năstase şi-a arătat şi el regretul pentru moartea "regelui pop" Michael Jackson. Năstase a promis, pe blogul său, că va încerca să găsească fotografii de la concertul susţinut de starul pop în 1992, pentru ca fanii acestuia să se poată bucura de ele.

"Am avut din nou un final de săptămână trist. Bineînţeles, mă refer la moartea bruscă şi neaşteptată a lui Michael Jackson. Recunosc, nu am fost neapărat un fan al muzicii sale, dar îmi amintesc valoarea simbolică a concertului din 1992 de pe Stadionul Naţional. Acesta a fost, în opinia mea, mai important decât cel din 1996. 1992 cu Michael Jackson poate fi asemuit cu primul concert din Sarajevo al trupei U2. Un fel de revenire la o matcă din care ne simţeam excluşi, un fel de pastilă pentru frustrările acumulate în zeci de ani (în cazul nostru)", a explicat Adrian Năstase pe blogul său.

De asemenea, fostul premier a adăugat: "Oricum, poate mai mult decât muzica sau arta, în general, ceea ce rămâne este simbolul, iar simboluri fără controverse nu există. La Bucureşti, voi încerca să regăsesc unele fotografii realizate atunci. Au trecut 16 ani!".