MENIU

Adrian Năstase despre solicitarea procurorului general: Este o operaţiune cu tentă politică

Foto: NewsIn
Adrian Năstase: Nu cred că termopanele mele sunt problema justiţiei din România

Liderii PSD cred că noua cerere trimisă de procurorul general Laura Codruţa Kovesi este o operaţiune suspectă, cu tentă politică. Liderii social-democraţi s-au reunit luni în şedinţa Biroului Permanent al Partidului pentru a discuta despre situaţia partidului.

Adrian Năstase crede că acţiunile Laurei Codruţa Kovesi au culoare politică.

"Sigur că e an electoral, e o operaţiune cu tentă politică evidentă. Evident că Biroul Permanent nu va putea sa facă altceva decât să trimită înapoi la Comisia juridică pentru o reconfirmare a unui punct de vedere", a afirmat Năstase.

Luni a avut loc şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, după ce în cursul săptămânii trecute nu s-a întrunit cvorumul de lucru. Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat şi o scrisoare transmisă de Procurorul General, Laura Codruţa Kovesi. Potrivit viceliderului de grup al PNL, Eugen Nicolăescu, Procurorul General a trimis Camerei "o scrisoare de clarificare" căreia i-a ataşat o serie de documente la dosarele lui Adrian Năstase.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, în 10 decembrie 2008, trimiterea înapoi la procurori a dosarelor "Zambaccian 2" şi "Mătuşa Tamara" pentru noi probe, pe motiv că documentele pe baza cărora s-a formulat raportul Comisiei juridice sunt nule.

În răspuns, Procurorul general, Laura Kovesi, a cerut, pe 9 ianuarie, Camerei Deputaţilor, avizul pentru începerea urmăririi penale a lui Adrian Năstase în dosarele "Mătuşa Tamara" şi "Zambaccian 2", potrivit unor surse judiciare.

Noua cerere trimisă de procurorul general Laura Codruţa Kovesi Camerei Deputaţilor privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului Adrian Năstase va fi transmisă Comisiei juridice pentru a formula un punct de vedere. Decizia de luni a Biroului Permanent a fost luată cu majoritate de voturi. Singurele abţineri, patru la număr, au venit din partea deputaţilor PNL şi UDMR.