MENIU

Adrian Năstase a cerut miercuri Parlamentului să accepte cererea procurorilor de trimitere în judecată

Adrian Năstase a cerut astăzi Parlamentului să accepte cererea procurorilor de trimitere în judecată a sa
FOTO: NewsIn

Adrian Năstase l-a atacat pe Traian Băsescu pentru comentariile pe care le-a făcut cu privire la "rezolvarea" cazului său şi a cerut Parlamentului să accepte cererea procurorilor de trimitere în judecată.

Adrian Năstase a cerut miercuri Parlamentului să accepte cererea procurorilor de trimitere în judecată a sa şi a atras atenţia asupra unor ilegalităţi pe care le-ar fi făcut seful DNA, Daniel Morar.

"Ambele cauze (în care este acuzat Adrian Năstase n.r.) au fost examinate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La acea dată, domnul Morar nu ceruse aprobarea Parlamentului şi pentru că actele i-au fost declarate nule de 24 de judecători de la Curtea Supremă, el încearcă acum să acopere ilegalităţile de acum patru ani", a declarat Adrian Năstase.

Tot în cadrul discursului său a ironizat comentariile făcute de Traian Băsescu pe marginea dosarului "Năstase". "Cu puţine zile în urmă, la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu impunea celor mai înalţi reprezentanţi ai puterilor din Parlament, Curtea Constituţională, Înala Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul General, să fie rezolvat cazul Năstase întocmai şi la timp. Indicaţi de acest gen exced cadrul democratic şi constituţional, dar cine să judece şi cine să acuze când toţi reprezentanţii statului stăteau în poziţie de drepţi. Cu acelaşi prilej a spus că a văzut probe din dosarele mele şi că ştie ce este în ele. Cu asemenea garanţii cred că nici nu mai era nevoie de votul de azi al Parlamentului sau de pronunţarea instanţei."

Năstase le-a mai spus deputaţilor că votul lor poate echivala "cu o revoluţie" şi că îl poate elibera pe Traian Băsescu de obsesia pentru dosarele sale astfel încât românii să poată avea un preşedinte mai bun. "Acceptând cererea mea, corul antic al demagogiei va trebui să găseasca alte teme. Domnul Basescu va trebui, poate, să se ocupe şi de problemele reale ale ţării.(...)Ca bun român, îmi doresc ca ţara să aibă, măcar de acum înainte, un preşedinte care să se preocupe de viaţa românilor loviţi de criză, şi nu de fugărirea adversarilor politici", a mai declarat vicepreşedintele Camerei.

Liderul PSD a anunţat că e  pregatit sa lupte în continuare, atât ca "om al dreptului, dar şi ca om politic". El a spus apoi că nu le va prezenta colegilor săi argumente juridice din simplul motiv că dosarele sale sunt politice. Discursul său s-a transformat apoi într-un atac la preşedintele Băsescu." Ani de zile, în loc să ne ocupăm de problemele reale ale acestei ţări, am acceptat agenda pe care ne-a impus-o Traian Băsescu. Sistemul pe care el îl conduce este cel care a permis să apară pe străzi criminali, să vedem lupte de stradă între bande de infractori, să se fure arme şi secrete din armată", a acuzat Năstase.

Deputaţii s-au reunit pentru a dezbate cererea procurorului general, Laura Codruta Kovesi, de a permite începerea urmării penale a fostului prim-ministru Adrian Năstase în două dosare, cunoscute sub numele de "Mătuşa Tamara" şi "Zambaccian 2".  Citeşte mai mult