MENIU

Adresele de internet se vor putea scrie şi în alfabetul chinez sau arab

Foto: Realitatea.net

Adresele de internet se vor putea scrie şi în alfabet chinez, arab sau în orice alt fel de scriere, nu doar în caractere latine, ca până acum, a anunţat, luni, Icann, organismul american care gestionează internetul şi numele de domenii, relatează AFP.

"Este una dintre cele mai inovative descoperiri tehnice care se va aplica pe internet, de când a fost inventat acesta, acum 40 de ani", a remarcat preşedintele consiliului de administraţie Peter Dengate Thrush, la o conferinţă de presă, precizând că măsura va fi oficializată începând de vineri, în ultima zi a unei conferinţe de şase zile, care are loc la Seul.

Ca o consecinţă a acestei decizii, va fi posibil să se utilizeze caractere chineze, arabe, coreene sau japoneze pentru a redacta o adresă electronică. Schimbarea, care vizează facilitarea utilizării internetului de către un număr tot mai mare de utilizatori non-anglofoni, va fi pusă în aplicare la mijlocul anului viitor, conform directorului Icann, Rod Beckstrom, prezent la aceeaşi conferinţă de presă. "Dintre cei 1,6 miliarde de utilizatori din lumea întreagă, mai bine de jumătate folosesc limbi a căror scriere nu folosesc alfabetul latin", a subliniat acesta.

"Această măsură este chiar necesară, nu doar pentru această jumătate de internauţi de astăzi, ci pentru mai mult de jumătate dintre aceştia, cel mai probabil, pentru viitorii utilizatori, pe măsură ce internetul va continua să se dezvolte", a adăugat acesta.
Mai multe articole despre:
internet chineză engleză utilizatori adrese alfabet