MENIU

Administratorul firmei care a semnat contractul cu Gazprom este implicat în Dosarul Flota

Traian Băsescu

Cel mai important contract semnat cu Rusia în ultima vreme, contract evocat victorios de Traian Băsescu la confruntarea de joi seară cu Mircea Geoană, are legătură cu un om de afaceri implicat în Dosarul Flota.

Potrivit datelor din Registrul Comerţului, administrator şi membru cu drepturi depline în consiliul de administraţie este Călin Dragomir Marinescu, zis Shogunul.

Pe vremea când Traian Băsescu era ministrul Transporturilor, Călin Marinescu era secretar de stat în acelaşi minister. Acum este administratorul firmei care a semnat cel mai important contrat cu Gazprom.

Călin Marinescu are 60 de ani şi este administrator şi membru în consiliul de administraţie la Grup Servicii Petroliere S.A. Mandatul său a început la 1 decembrie 2007 şi expiră la 31 mai 2013.

Pe vremea când Traian Băsescu era ministrul Transporturilor, Călin Marinescu, zis şi Shogunul, a fost secretar de stat în acelasi minister. Potrivit presei, Traian Băsescu ar fi cerut pentru el, dar şi pentru secretarii săi de stat, inclusiv pentru Călin Marinescu, locuinţe din fondul locativ de stat, deşi cu toţii aveau locuinţe proprietate de stat sau proprietate personală. Astfel, Marinescu a obţinut un apartament de lux, de patru camere, situat în Piaţa Victoriei. Călin Marinescu a mai avut numele alăturat de cel al lui Traian Băsescu şi în Dosarul Flota, unde, în cele din urmă, au fost cu toţii achitaţi.

 

Mai multe articole despre:
null